Gazeteci Fatih Altaylı, Yerli Otomobille İlgili Edindiği İlk Bilgileri Açıkladı

77
40
2
2
2
Fatih Altaylı, yerli otomobil projesi ile ilgili edindiği tüm bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Altaylı'nın açıklamalarına göre yerli otomobil; otonom bir yapı, elektrikli motor ve 500 kilometrelik menzile sahip olacak.

Türkiye, uzunca bir zamandır yerli otomobili konuşuyor. Resmi kurumlardan yapılan açıklamalar, bu otomobili ilk kez 2020 yılının sonunda göreceğimizi bildiriyor ancak popüler gazeteci Fatih Altaylı, konuyla ilgili flaş bir çıkış yaptı. Altaylı, "Yerli Otomobilden Sızdırdığım İlk Bilgiler" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, yerli otomobil ile ilgili çok konuşulacak bilgiler verdi.

Yazısında, önceki dönemlerde pek çok kişinin yerli otomobile sıcak bakmadığını söyleyen Altaylı, kendisinin yerli otomobile bakış açısının daha farklı olduğunu söyledi. Altaylı, geçmişte yazdığı yazıları hatırlatarak, otomobil sektöründe yeni bir devrim yaşanacağını, Türkiye'nin otomobil sektöründe yaklaşık 100 yıl geride olduğunu ancak o devrin kapanmak üzere olduğunu ve yerli otomobilin elektrikli bir motora sahip olması halinde Türkiye'nin doğru bir karar vermiş olacağını söyledi.

Yerli otomobil projesinin başındaki CEO'nun "Alman üsluplu" olduğunu söyleyen Altaylı, şirketin sessiz sedasız çalışmak istediğini ancak kendisinin de yerli otomobille ilgili bilgi sahibi olmak istediğini açıkladı. "Onlar anlatmıyorsa, ben öğrenirim." sloganıyla yola çıktığını söyleyen Altaylı, yerli otomobille ilgili edindiği bilgileri, okuyucularıyla paylaştı.

yerli otomobil

Altaylı'ya göre yerli otomobil projesinin ekibi, sadece bir otomobil üretmek için çalışmıyor. Genç olmalarına rağmen alanlarında yetkinleşmiş kişilerin, yerli otomobil projesinin ekibinde olduğunu söyleyen Altaylı, ekibin; nesnelerin internetine uygun, taşıyan, yürüyen ve aynı zamanda da iletişim kurabilen bir araç üzerinde çalıştığını belirtiyor.

Ekibin bir ekosistem oluşturmak istediğini söyleyen Altaylı, yerli otomobilin sınıfıyla ilgili de edindiği bilgileri paylaştı. Geliştirici ekibin üç farklı konsept üzerine çalıştığını söyleyen Altaylı, C sınıfında bir SUV üretileceğini söyledi. Ekibin, SUV pazarının önümüzdeki yedi yıl içerisinde en az 8 puan büyüyeceğini öngördüğünü belirten Altaylı, otomobil sektörünün de benzer bir öngörüsünün olduğunu paylaştı.

Yerli otomobilin tamamen elektrikli bir yapıya ve otonom bir sisteme sahip olacağını ifade eden Altaylı, yerli otomobilin menzilinin 500 kilometre olacağını, kendisine özel bir şasisinin olduğunu ve tüm parçaların ve tasarımların tamamen yerli ve milli olacağını, bu bağlamda patent işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

2 boyutlu modelleme işlemlerinin tamamlandığını açıklayan Altaylı, yerli otomobilin çamur modelleme işlemlerine başlandığını ve bu bağlamda çalışmaların hızla sürdürüldüğünü açıkladı. Çamur modellemenin vardığı noktayı da açıklayan Altaylı, yerli otomobilin hem dış mekan hem de iç mekanının stil çizgilerinin oluşturulduğunu belirtti.

Yerli otomobilin, aralık ayında yürür vaziyette olacağını umduğunu söyleyen Altaylı, fabrika yerinin belli olmadığını ve aracın markasını gizlediklerini belirtti. Yerli otomobilin fabrikası için de çalışmaların sürdüğünü belirten Altaylı, yerli otomobilin üretiminin akıllı bir fabrikada yapılacağını söyledi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201907191039706070-fatih-altayli-yerli-otomobilden-sizdirdigim-ilk-bilgiler/
77
40
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
77
40
2
2
2