Gears 5 Oyuncularının Bazılarına 2 Yıllık Ban Cezası Geldi

9
7
3
2
2
Gears 5 Oyuncularının Bazılarına 2 Yıllık Ban Cezası Geldi
Gears 5 oyununda maçları sürekli olarak terk eden ve bunu bir alışkanlık hâline getiren kişilere ciddi cezalar uygulanıyor. Bu cezaların süreleri değişse de bazı oyuncuların neredeyse 2 yıl ceza aldığı belirtiliyor.

Bazı oyunlarda oyunları terk etmenin ya da uygunsuz davranışların ciddi sonuçları olmayabiliyor. Görünüşe göre Gears 5 oyununda durum farklı. Oyunları terk eden, uygunsuz davranan ve oyundan kaçmayı alışkanlık hâline getiren kişiler, ciddi yaptırımlar ile karşılaşabiliyor. 

Gears 5 oyununun yapımcısı Coalition Studio, oyunu yarıda bırakan kişilere 2 yıla varan cezalar verebiliyor. Yani özetle sonuna kadar oynamayacak olanların bir daha oynamaması için çalışmalar yapıyor. Firma, konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

Coalition Studio, Twitter'dan uyardı:

“Oyunu terk edenler, önceki davranışlarına göre bir aydan bir yılı kadar süreyle yasaklanıyor. Azılı bir oyun kaçağı olmanın sonucunda alabileceğiniz ceza bu. Dikkate alın. Önümüzdeki birkaç saat içinde etkilenen kullanıcıların yasakları kaldırılacak ancak yasaklanmaktan 1 çıkış uzaktalar. Uyarıldınız.”

Kullanıcılar çok kısa bir süre içerisinde firmanın hiç de şakası olmadığını gördüler. The Coalition’ın tweet'inden bir gün önce Microsoft’un Gears of War iletişim müdürü Dana Sissons, cezalar konusunda ciddi olduklarını söylemişti. Gelen tepkilere göre en ciddi cezalardan biri tam 640 günlük bir ceza.

Dana Sissons, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bu kişinin durumunu incelediklerini ve bu "kronik quitter"ın 21 maçın 18’inde oyunu terk ettiğini gördüklerini açıkladı. Oyunları terk etmenin cezası, her seferinde daha ciddi hâle geliyor. Yani şansınızı deneyecekseniz hiç de tavsiye etmiyoruz. 

Kaynak : https://comicbook.com/gaming/2019/10/12/gears-5-player-banned-for-nearly-2-years/
9
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
9
7
3
2
2