General Mobile, Çalıntı Android Q Beta Yazılımı İddialarına Yanıt Verdi

48
13
8
7
1
General Mobile için geçtiğimiz gün kullanıcılarına sunduğu Android Q Beta yazılımının çalıntı olduğu iddia edilmişti. Webtekno da sizler için bu durumu General Mobile yetkilileri ile görüştü ve şirketten bu iddiaya yanıt geldi.

Gelecek aylarda tam sürümü dağıtılacak olan Android Q Beta sürümü, belirli telefonlara dağıtılmış durumda. Bunun içerisinde Türkiye menşeili General Mobile markasının GM 9 Pro ve GM 8 modelleri de bulunuyor.

Geçtiğimiz gün haberini de yaptığımızda belirttiğimiz gibi şirket, Android Q Beta sürümünü çalıntı olarak sunduğu iddiası ile suçlanıyordu. Webtekno olarak General Mobile yetkilileri ile iletişime geçtik ve durumun aslını astarını öğrenmek istedik.

general mobile

İrtibatımız doğrultusunda şirketin bize verdiği cevap şu oldu: “Android Q Beta yazılımı, takipçilerimize ve Q meraklılarına sunduğumuz açık kaynak bir yazılımdır. Sizlere sunduğumuz ROM içerisinde de ilgili kişilerin referansı yer almakta olup detaylı bilgi Github sayfamızda da yer almaktadır.”

Sonuç olarak şirketin Android Q beta yazılımını XDA Developers’tan çalması gibi bir durum söz konusu olmadığı, şirketin bu yazılımı tamamen açık kaynaklı olarak sunulduğu belirtiliyor. Kendiniz incelemek isterseniz General Mobile’ın Github sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

48
13
8
7
1
Emoji İle Tepki Ver
48
13
8
7
1