32
4
2
2
1

Birkaç gün önce sizlerle Apple'ın teknik servis ücretlerini şişirdiği haberini paylaşmıştık. CBC News tarafından paylaşılan bu bilgiyi biraz daha irdeliyor, "2 DK'da Teknoloji" videomuzda detaylıca açıklıyoruz.

Motherboard adlı teknoloji sitesinin baş editörü Jason Koebler, kırılan Macbook'unu tamir ettirmek üzere Apple servisine gidiyor ve 700 dolarlık bir masrafla karşılaşıyor. Bu ücreti ödemek istemeyen Koebler, aynı sorunu başka yerde yalnızca 50 dolara çözdüğünü söylüyor.

Bu durumun ardından CBC News adlı haber şirketi gizli kamerayla beraber Apple servisine gidiyor. Macbook'unun ekranıyla ilgili sorunu anlattığında kendisine 1200 dolarlık fatura çıkarılan muhabir, Apple tarafından yetkilendirilmemiş bir servise gittiğinde ise ilginç bir durumla karşılaşıyor. Cihazın arka ışığına bağlı bir pimin çıkmış olduğunu söyleyen teknik servis elemanı, borcunu soran muhabire "Bu işlem için para ödemenize gerek yok" şeklinde karşılık veriyor.

Sonuç olarak Apple'ın çok sevilen teknik desteğinin arka kapılarında çok farklı olaylar dönüyor. Ücretsiz olarak yapılabilecek bir işlem için 1200 dolar isteyen Apple'ın insafını size bırakıyoruz.

32
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
32
4
2
2
1