5
2
0
0
0

Geçtiğimiz her gün teknoloji gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmelerin bize birçok faydası olsa da bazı eksi yönleri de bulunuyor. Bunların başındaysa kişisel bilgilerimizin ve hayatımızın gizliliği bulunuyor.

İçimizde şu an bu yazıyı okurken bilgisayarının kamerasında bir bant bulunan okurlarımız illa ki vardır. Bu bandın da bir sebebi bulunuyor: Başkalarının bizi izleyebiliyor olabileceği korkusu. Hepimiz hayatımızın gizli kalmasını istediğimiz ve başkasının bizi izlemesi düşüncesinin bile bizi rahatsız ettiğini bildiğimiz için böyle önlemler alabiliyoruz. Peki, ya gittiğiniz bir yerde gizli kameralar varsa?

Birinin sizin evinize girip gizli kamera yerleştirme olasılığı fazlasıyla düşük olsa da bu senaryonun geçerli olabileceği yerler mevcut: oteller ve pansiyonlar. Kendi tatilimizi yapıp dinlenirken başkasının bizi izlemediğinden emin olmak için her yeri alt üst edip kamera aramak başlangıçta tek çözüm yolu gibi görünebilir ancak yapabileceğimiz başka bir şey de bulunuyor.

Gizli ve böcek kamera olarak adlandırılan, tabiri caizse ‘casus’ kameralarını bulduğunu iddia eden kamera bulucuyu sizler için inceledik. Farklı çeşit kameralarla gerçekleştirdiğimiz testte kamera başarılı oldu mu olmadı mı sorusunun cevabını vermekse size kalıyor. İsterseniz bu cevabı bulmak için hemen videoya geçelim.

Bu arada, webcam’den izliyor olmasınlar?

5
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
0
0
0