Google, Android Q Beta 5'te Hareketle Kontrolü Daha Kullanışlı Hale Getiriyor

17
1
1
1
0
Google, Android Q Beta 5'te Hareketle Kontrolü Daha Kullanışlı Hale Getiriyor
Hareketle kontrol özelliği kullanan Android cihazlarda tam ekran modundan çıkmak oldukça zor. Bunun farkında olan Google, Android Q ile birlikte çeşitli kolaylıklar getiriyor.

Android cihazınızın hareketle kontrol özelliğini kullanıyorsanız muhtemelen tam ekranda oyun oynarken veya video izlerken çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyorsunuzdur. Normal şartlarda tam ekrandan çıkmak için telefonunuzu yatay halde tutarken alt kısımdan yukarı doğru iki kez kaydırmanız gerekiyor ancak alışkanlık gereği sağ veya sol taraftan kaydırmak daha kullanışlı geliyor.

Google, kullanıcıların bu davranışını fark etmiş olacak ki Android Q Beta 5 ile tam ekrandan çıkışı sağ veya sol taraftan kaydırmayla da mümkün hâle getirdi. Android Q Beta 5 ile birlikte gelen bu özelliği aşağıdaki GIF ile daha net bir şekilde anlayabilirsiniz.

Android Q Beta 5 ile gelen yeni özellik sayesinde ekranın en alt kısmına ulaşmak için çeşitli parmak hareketleri yapmanıza gerek kalmıyor. Direkt olarak sağ veya sol taraftan kaydırdığınızda açılan bildirim paneli ve navigasyon tuşlarıyla tam ekran modundan kolaylıkla çıkabiliyorsunuz. Yapılan bu yenilikle birlikte tam ekrandan çıkma gibi basit bir olayın son derece karmaşık hâle gelmiş olması sorunu çözülmüş olacak.

Beşinci betası yayınlanan Android Q'nun önümüzdeki aylarda resmi olarak tanıtılması ve ilk etapta Pixel cihazlara, ardından da Android One cihazlara gelmesi bekleniyor. Samsung, Xiaomi ve Huawei gibi üreticiler de yeni Android sürümünü kendi arayüzlerine entegre ettiklerinde belirledikleri güncelleme takvimine göre sırasıyla kullanıcılara sunacaklar.

17
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
1
1
1
0