Google Çalışanları Bile Chrome’un Gizli Moduna Güvenmiyor: Peki Neden?

20
9
4
2
1
Google Chrome’un gizli modu, Google çalışanları tarafından bile ‘tamamen gizli’ değil denerek güven oluşturmuyor.

Yıllardır çeşitli nedenle dünyanın en ünlü tarayıcısı olan Chrome’un gizli modunu kullanıyoruz, gerek herkesin görmesini istemeyeceğimiz bir şeyi aratırken gerek başka bir şey yaparken… Ancak Google’ın kendi çalışanlarının bile Chrome’un gizli moduna güvenmediğini biliyor muydunuz?

Bloomberg’in haberine göre Google’ın satış müdürü Lorraine Twohill, Google’ın CEO’su Sundar Pichai’ye direkt olarak bir e-posta yollamış ve Chrome’un gizli modunun ‘gizli olmadığından’ bahsetmiş. Gelin detaylarına hep beraber göz atalım.

‘Chrome gizli modu gerçekten gizli yapın’

Lorraine Twohill, Pichai’ye gönderdiği e-postada Google Chrome’un gizli modu hakkında ‘gerçekten gizli yapın’ ifadelerine yer verdi. Yani görünüşe göre Google’ın kendi çalışanları bile Chrome’un gizliliğine güvenmiyor. Aslına bakarsanız bu bir sır veya yeni açığa çıkmış bir şey bile değil.

Daha önce pek çok kez bu konuda mahkemeye çıkan Google, daha önce verdiği beyanlarda zaten Chrome’un gizli modunun ‘tam gizlilik’ sağlamadığını açıkça belirtmişti. Yani şikâyet etmeden önce kullanım koşullarını okumanızda fayda var.

Tabii Twohill’in e-postası da zaten ‘Aa gizli değilmiş bu??’ diye şikâyet etmekten ziyade ‘Bunu tamamen gizli yapalım.’ minvalinde yazılmış. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-11/google-s-incognito-inspires-staff-jokes-and-a-big-lawsuit
20
9
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
20
9
4
2
1