Google, Ünlülerin Soru Yanıtladığı Cameos Uygulamasını Android'e Getirdi

11
3
3
2
1
Google'ın ünlülere yönelik soru cevap uygulaması olan Google Cameos, bir süredir iOS üzerinden kullanılabiliyordu. Uygulamayı daha geniş kitlelere ulaştırmak isteyen Google, uygulamanın Android versiyonunu da yayınladı.

Google, ünlülere yönelik bir tür sosyal medya uygulaması olan Google Cameos’u geçtiğimiz ağustos ayında iOS kullanıcılarının hizmetine sunmuştu. Uygulamanın çalışma mantığı ise Instagram Hikayeler’inde bulunan sorular özelliğine oldukça benziyor. Bu sayede kullanıcılar, kendilerine gelen soruları yanıtlayabiliyor. Google, giderek ün kazanan bu uygulamayı Android kullanıcılarının da hizmetine sunarak daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Instagram Hikayeleri’nin vazgeçilmezi olan soru cevap özelliğine benzer şekilde çalışan Google Cameos, kullanıcıların kendilerine yöneltilen soruları halka açık bir şekilde yanıtlamasına olanak sağlıyor. Yanıtlanan bu sorularsa doğrudan Google’ın arama sonuçlarında paylaşılabiliyor.

Google Cameos yanıtları, aramalarda görüntülenebiliyor:

Google Cameos

Bu uygulamayı kullanan kişiler, 'en çok sorulan sorular' veya 'popüler konular' gibi başlıklarda sorular hazırlayabiliyorlar. Soruları yanıtlamak isteyen kişilerse bu başlıklardan herhangi bir soru seçip tıpkı Instagram’daki gibi soruyu videolu bir şekilde yanıtlayabiliyor. Uygulamayı Instagram’dan ayıran en büyük nokta ise verilen yanıtların doğrudan Google aramalarına aktarılıp görüntülenebilir olması.

Bahsettiğimiz uygulama, genel hatlarıyla bir soru cevap uygulaması gibi gözükse de video yayınlarına odaklanmış durumda. Bu noktada Google Cameos’un daha çok ünlülere ya da çok takipçiye sahip hesaplara hitap ettiğini söylemek mümkün.

Başlangıçta iOS için yayınlanan bu uygulama, artık Google Play Store üzerinden de indirilebilir durumda. Google’ın, uygulamasını Android platformuna da ekleyerek popülaritesini artırmayı ve daha geniş kitlelere hitap etmeyi hedeflediğini söyleyebiliriz. Bu hamlesiyle Google, kullanıcıların sevdikleri ünlülerle iletişime geçebilmesine ve onlara doğrudan sorular sorabilmesine olanak sağlıyor.

Google Cameos, şu anda iOS ve Play Store üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilebilir durumda. Uygulamayı Android cihazlarınızda çalıştırmak içinse en az Android 8.0 veya üstü bir sürümü kullanmanız gerekiyor. Son olarak uygulamanın iOS ve Android sürümlerini indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilir ve uygulamayı mobil cihazlarınıza kurabilirsiniz.

Kaynak : https://www.firstpost.com/tech/news-analysis/cameos-on-google-arrives-on-android-devices-after-its-initial-launch-on-ios-7537661.html
11
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
3
3
2
1