Google, Chrome 82 ile FTP Desteğinin Fişini Çekecek

24
4
4
2
0
Google tarafından yapılan açıklamalara göre Chrome 82'nin kullanılma sunulmasıyla FTP desteği sona erecek. Şirket, FTP bağlantılarının hem şifreli bağlantıları desteklemediğini hem de çok az kullanıcının FTP'ye ihtiyaç duyduğunu düşünerek bu kararı aldı.

Google, internet tarayıcısıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda yayınladığı Chrome 76 ile Flash desteğini sonlandıran Google, şimdi de yine bir desteğin fişini çekiyor. Buna göre Google'ın fişini çekmeye hazırlandığı bu özellik; "FTP".

Google tarafından yapılan açıklamalara göre FTP desteği, Google Chrome 82'yle son bulacak. Ancak şirket, Chrome 78'den itibaren FTP desteğini kesmeye başlayacak. 2020 yılının birinci çeyreğine gelindiği zaman yayınlanacak olan Chrome 80'le birlikte FTP desteği, kademeli olarak devreden çıkarılacak.

google chrome

Google, açık ismi File Transfer Protocol (Dosya Transfer Protokolü) olan FTP desteğinin kesilme nedenini de açıkladı. Google'ın açıklamalarına göre FTP protokolü şifreli bağlantıları desteklemiyor ve artık çok tercih edilen bir yöntem değil. Üstelik Google'a göre kullanıcıların sadece yüzde 0.1'lik kısmı FTP protokolünü kullanıyor.

Bugün pek çok internet tarayıcısı FTP desteği sunuyor ancak ilerleyen dönemlerde Google, tarayıcısından bu desteği kesecek. Ancak buna rağmen kullanıcılar, istedikleri takdirde FTP bağlantılarına erişebilecekler. Chrome, destek kesildikten sonra FTP bağlantılarına erişmek isteyen kullanıcılar için ayrı bir program kullanacak.

Kaynak : https://www.ghacks.net/2019/08/16/google-chrome-82-wont-support-ftp-anymore/
24
4
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
24
4
4
2
0