Google Haritalar, Bisiklet Kiralama Hizmetini Dünya Çapında Genişletiyor

15
3
1
0
0
Google, Haritalar uygulamasına bir yıl önce eklenen ve New York'ta kullanılabilen bisiklet teslim noktaları hizmetini yaygınlaştırıyor. Google'ın bu hizmeti artık, 20'den fazla şehirde kullanılabilecek.

Google, internet kullanıcılarına pek çok alanda hizmet veriyor. Verdiği hizmetlerden bir tanesi de Haritalar uygulaması. Şirketin neredeyse bir yıldır sadece New York'ta kullanılabilen bir hizmeti, şimdi daha geniş bölgelerde kullanılmaya başlıyor.

Google'ın Haritalar uygulamasına eklenen ve bisiklet kullanmayı sevenler için büyük bir avantaj sağlayan bisiklet kiralama duraklarının gösterilmesi özelliği artık 20'den fazla yeni şehirde kullanılabilecek. Böylece kullanıcılar, bisiklet kiralama noktalarına ne kadar uzaklıkta olduklarını ve hangi bisiklet noktalarında boş park alanı olduğunu anlık olarak takip edebilecekler.

Google'ın bu yeni hizmeti, bisiklet duraklarıyla entegreli olarak çalışıyor. Bisiklet teslim noktalarında bulunan cihazlardan alınan anlık veriler, kullanıcıların Haritalar uygulamasına aktarılıyor. Bu sayede bir kullanıcı, kendisine en yakın bisiklet teslim noktasını görüntüleyebiliyor, bu durakta kaç bisikletin olduğunu veya boş bir park alanının olup olmadığını öğrenebiliyor.

Google'ın bu hizmetinin uygulanmaya başlayacağı şehirler ise şöyle; Madrid, Mexico City, Londra, Los Angeles, Barselona, Lyon, Budapeşte, Hamburg, Helsinki, Taipei, Rio de Janeiro, Viyana, Zürih, Varşova, Montreal, Toronto, Kaohsiung, Şikago, Brüksel, Dublin, Berlin, Sao Paulo. Google, ilerleyen dönemlerde bu şehirlerin sayısının artmaya devam edeceğini söylüyor.

Google, bu hizmetin nasıl çalıştığını da detaylı olarak gösteriyor. İşte hizmet böyle kullanılacak;

google

Türkiye'de de son yıllarda belediyelerin öncülüğünde bisiklet kiralama hizmetleri yaygınlaşıyor. İlerleyen dönemlerde bu hizmetin ülkemizde de kullanılması, bisiklet kullanmayı tercih edenlerin işlerini ciddi anlamda kolaylaştıracağa benziyor.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/07/16/google-maps-now-displays-bike-sharing-stations-worldwide/
15
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
1
0
0