Google'ın Görsel Aramaları Kolaylaştıracak Öneri Özelliği

16
4
2
2
1
Arama motoru devi Google, görsel aramalarda anahtar kelime bulmak konusunda sorun yaşayan kullanıcıları için anahtar kelimeler önermeye başladı.

İnternet üzerinden görsel aramak için en çok başvurduğumuz araç belki de Google Görseller’dir. Herhangi bir kelimeyi, kelime öbeğini ya da görseli kullanarak Google Görseller’de arama yapmak son derece kolay. Buna rağmen zaman zaman aradığımız görsele ulaşmak için hangi anahtar kelimeyi kullanmamız gerektiğini bilemeyebiliyoruz.

Google, kullandığı anahtar kelime ile aradığı görsele ulaşamayanlar için Google Görseller’deki arama sonuçları arasında anahtar kelimeler öneriyor. ‘İlgili Aramalar’ başlıklı bir kutucuğun içinde görünen öneriler, kullanılan anahtar kelime ile ilgili benzer arama önerileri sunuyor. Bu anahtar kelimeleri Google Görseller’de aratmak için üzerine tıklamak yeterli oluyor.

‘İlgili Aramalar’ özelliği, kağıt üzerinde bakıldığında küçük bir ayrıntı gibi gözükebilir. Ancak aradığınız görsele ulaşmak için doğru anahtar kelimeyi bulamadığınızda İlgili Aramalar’ın büyük faydası olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca Google, ilerleyen süreçte bu özelliği daha da geliştirerek işlevselliğini artırabilir.

16
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
16
4
2
2
1