Google, Katlanabilir Telefonlar İçin Uygulama Desteği Getiriyor

16
2
2
1
1
Samsung'un katlanabilir telefonu Galaxy Fold sorunlu bir çıkış yapmış olsa da katlanabilir telefonlar bir gerçek. Google da bütün uygulamalarını bu cihazlarla tam uyumlu hâle getirme şansını kaçırmak istemiyor.

Google, katlanabilir telefonların konuşulduğu bu günlerde, bu akımdan geride kalmak istemiyor. Öyle ki Google, katlanabilir telefonlar için uygulamalarını tam uyumlu hâle getirmek için çalışmalara başladı. Devasa şirketin katlanabilir telefonlar için ilk desteği Google Fotoğraflar'dan gelecek. Dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefonu Samsung Galaxy Fold'un 26 Nisan'da global pazarda satışa sunulacağını düşünürsek bu bir hoş geldin hediyesi gibi görülebilir.

Katlanabilir akıllı telefonları olanlar için gelecek geliştirmeler, katlandığında uygulamalarınızı bir ekrandan diğerine taşıyabildiğiniz 'screen continuity' ve aynı anda birden fazla uygulama açmanızı sağlayan 'multi-resume' özelliklerini içeriyor. Bu sayede gelecek haftadan itibaren Samsung Galaxy Fold kullanıcıları, bugün Google tarafından tanıtılan avantajlardan faydalanabilecek. Ayrıca son Google Fotoğraflar güncellemesinde eklenen tek değişiklik bu değil. Dün de sizlere duyurduğumuz gibi, uygulamanın iOS sürümünde artık hangi fotoğraf ve videoların yedeklenmediği gözükecek.

Yukarıda bahsettiğimiz değişiklikler Google Play Store'da çoktan yayımlanmış olsa da güncellemenin getireceği yenilikler, doğal olarak henüz kullanımda değil. Ancak en azından ne gibi gelişmeler olacağını biliyoruz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Google-Photos-foldable-smartphones-support_id115461
16
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
2
2
1
1