Google Kişiler'in Yeni Sürümüne Gelişmiş Karanlık Tema Değiştirici Eklendi

19
0
0
0
0
Google Kişiler, geçen yıl Android'de karanlık tema özelliğini uygulayan ilk uygulamalardan biriydi. Uygulamanın 3.5.7 sürümü ile kullanıcılara daha net ve ayrıntılı bir görünüm sunan bir tema değiştirici eklendi.

Geçtiğimiz Kasım ayında kullanıma açılan Google Kişiler'deki karanlık tema değiştiricisi, ayarların altında yer alıyordu ve bu düğmeye bazı durumlarda tıklanamıyordu. Kullanıcılar, özellikle karanlık mod açıkken aydınlık moda geçişte sorun yaşıyorlardı.

3.5.7 sürümündeki karanlık mod değiştiricisi, kullanıcılara uygulama görünümü üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor. Ayarlarda ekran başlığı altında yeni bir tema seç menüsünde tema için kullanıcılara üç seçenek sunuluyor: Açık, Koyu ve Pil Tasarrufu.

İlk iki seçenek basit ve temel ayarları içeriyor. Geliştirici seçeneklerinde pil tasarrufu veya gece modu 'Her zaman açık' olarak ayarlandığında, kullanıcıların hafif bir tema kullanabilmesi mümkün olabiliyor. Pil tasarrufu modundayken koyu renkli tema kullanımı da ayarlardan kapatılabiliyor. Kullanıcılar dilerlerse 'otomatik' seçeneğini de tercih edebiliyorlar.

Yılın ilerleyen zamanlarında Android Q'nun çıkışıyla birlikte uygulamaların ileriye dönük olarak karanlık tema ve modları uygulayacakları muhtemel. Google uygulaması için de benzer bir değişiklik üzerinde çalışılıyor gibi görünüyor.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/04/18/google-contacts-dark-theme/
19
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
0
0
0
0