Google, Kişisel Verilerin Gizliliği Tasarısını Reddetti

54
4
3
2
2
Google, World Wide Web Consortium'unun kişisel verilerin gizliliği tasarısını, 'kullanıcı verilerinin kullanımı, interneti ücretsiz ve erişilebilir kılıyor' diyerek reddetti.

Tam anlamıyla Dünya Çapında Ağ standartlarını belirleyen, bir başka deyişle İnternetin nasıl işleyeceğine karar veren örgüt olan World Wide Web Consortium (Dünya Çapında Ağ Konsorsiyumu - W3C), kişisel verilerin korunması ile ilgili bir yasa tasarısı ortaya koydu. Tasarının kabul edilmesi halinde kişisel verilerin korunmadığı internet sitelerine erişimin engellenmesi mümkün olacaktı.

W3C’ye üye olan 25 kurum ve şirketin gerçekleştirdiği oylamada Google’ın çatı şirketi olan Alphbet, ret oyu kullanırken; Alphabet dışındaki 24 şirket ve kurum, olumlu oy kullandı. World Wide Web Consortium, tüm üyelerinin ortak kararlarıyla hareket ettiğinden Alphabet’in ret oyu, yasa tasarısının askıya alınmasına neden oldu. Google ile diğer taraflar anlaşamadığı takdirde söz konusu tasarının internetin kurucusu olarak anılan Tim Berners-Lee'nin önüne gitmesi bekleniyor.

Google: Kullanıcı verilerinin kullanımı, interneti ücretsiz ve erişilebilir kılıyor

google

Her yıl kullanıcıların kişisel verilerini reklam verenlerin hizmetine sunarak milyarlarca dolar kazanç elde eden Google, konuyla ilgili olarak kişisel verilerin kullanımının kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Google, bu açıklamayı yaparken kişisel verilerin kullanıldığı hedefli reklamların internetin ücretsiz ve erişilebilir olması açısından son derece önemli olduğunun da altını çizdi.

Apple ve Google’ın rakip arama motoru olan DuckDuckGo, Google kadar kullanıcı verisine ihtiyaç duymadıkları için tasarıya ret oyu kullanmadılar. W3C standartlarının yasal bir hükmü bulunmasa da W3C'nin internet standartlarını karşılamayan kurumların internet siteleri genellikle Google Chrome, Mozilla Firefox ve Apple Safari gibi popüler tarayıcılarda açılmıyor. Bununla birlikte Google’a erişim sağlamayan bir Chrome tarayıcısının varlığını hayal etmek bile güç.

gogle

W3C bünyesinde bulunan kişisel verileri koruma kurulu PING, geçtiğimiz haziran ayının sonlarında büyük internet şirketlerine kişisel verilerin korunması için W3C'ye yeni yetkiler verilmesini istedi. Google ise “PING kendini otoriter bir hale sokuyor. Bu internette gereksiz bir kaosa neden olacak” diyerek bunu reddetti.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/google-kisisel-verilerin-korunmasi-tasarisina-ret-oyu-verdi-5350443/
54
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
54
4
3
2
2