Google Nest Wifi Duyuruldu: İşte Fiyatı Ve Özellikleri

7
4
3
1
0
Google, bugün gerçekleştirdiği Made by Google etkinliğinde yeni ürünlerinin tanıtımını yaptı. Bu ürünlerden biri de Nest Wifi adını verdikleri ve temelinde Google Wifi ürününün geliştirilmiş ve yenilenmiş modeli olan bir ağ yönlendiricisiydi. Gelin bu cihazın fiyatı ve özelliklerine yakından bakalım.

Google'ın bugün gerçekleşen etkinliğinde yeni Pixel serisi ile birlikte Google'ın ürettiği yeni cihazlar da tanıtıldı. Bunlardan biri de Nest Wifi adındaki ağ yönlendiricisi. Aslında Google, birkaç yıl önce bu tarz bir ürün piyasaya sürmüştü. Google Wifi olarak adlandırılan bu cihaz, döneminde başarılı olmuş ağ yönlendiricilerinden bir tanesi. Nest Wifi ise Google Wifi modelinin üzerine koyularak yeni özelliklerle ve iyileştirmelerle karşımıza çıkan bir ağ yönlendiricisi olacak.

Nest Wifi, iki farklı aygıttan oluşuyor. Birincisi direkt olarak modeme bağlı olan asıl yönlendirici, ikincisi ise "Point" olarak adlandırılan ve yönlendiriciden aldığı interneti yayan bağlantı noktalarından oluşuyor. Bu sayede hem sinyali kuvvetlendirip hem de internet hızınızı artırabiliyorsunuz.

Google Nest Wifi özellikleri:

google nest wifi

Google, Nest Wifi'ın bir önceki nesli Google Wifi'a göre %25 daha fazla kapsama alanına sahip olduğunu ve 2 kat daha hızlı çalıştığını söylüyor. Bu gücün 2 parçalı sistemden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Ayrıca Nest Wifi'ın hem "router" olarak adlandırılan ana parçası hem de "point" olarak adlandırılan ve router'dan aldığı interneti dağıtan parçasının tasarımına önem verilmiş. Her ikisi de şık gözükmesi için tasarlanmış. Bunlara ek olarak "point" parçası, Google Asistan destekli hoparlörlere de sahip. Akıllı ev sistemleriniz varsa bunları kontrol edebilmeniz ve dilerseniz evinizin içerisindeki istediğiniz bir cihazın bağlantısını kesmeniz bile mümkün. 

Google, bir önceki neslin en çok satan ağ yönlendiricilerinden biri olduğunu ve Google Wifi'ın toplamda 15 güncelleme alarak zaman içerisinde geliştirilmeye devam ettiğini belirtti. Bunları belirterek aynı güncellemelerin ve geliştirmelerin Nest Wifi için de geleceğine işaret ediyorlar. 

Nest Wifi şu anda ön siparişle alınıyor ve alan kullanıcılara 4 Kasım tarihinden itibaren gönderilmeye başlanacak. 8 farklı ülkede satışa sunulması planlanan Nest Wifi'ın 2'li paketlerinin fiyatı 249 dolar (1.464 TL / yurt dışı fiyatı) olarak belirlenirken 3'lü paket fiyatları ise 349 dolar (2.053 TL / yurt dışı fiyatı) olarak belirlenmiş durumda. Satışa sunulan ülkeler şimdilik Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Singapur, İngiltere, ABD olarak belirlenmiş. Önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geleceğine veya gelecek olursa fiyatının ne kadar olacağına dair bir bilgi bulunmuyor

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/10/15/google-launches-nest-wifi-mesh-router-and-extender-with-built-in-google-assistant/
7
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
4
3
1
0