Google'ın Ofis Uygulamalarına Karanlık Modu da İçeren Bir Güncelleme Geliyor

20
2
1
1
1
Google, ücretsiz olarak sunduğu ofis uygulamalarının mobil sürümlerine yeniliklerle dolu bir güncelleme getirmeye hazırlanıyor. Önce Android ekosistemindeki kullanıcılara sunulacak yeni özellikler, karanlık mod, yeni bir arayüz ve çeşitli yenilikler olarak karşımıza çıkıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, Microsoft Office uygulamalarının rakibi olan Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar isimli uygulamaların güncelleneceğini açıkladı. Yapılan güncellemelerle birlikte kullanıcılara yeni özellikler sunulacak. Dilerseniz hemen, Google'ın tamamen ücretsiz olan ofis uygulamalarına ne gibi yeniliklerin geleceğine yakından bakalım.

Edinilen bilgilere göre Google Dokümanlar, akıllı bir oluşturma aracına sahip olacak. Bu sayede kullanıcılar, daha etkili belgeler oluşturabilecekler. Ayrıca bir doküman üzerinde yer alan bağlantıların hangi adrese yönlendirme yaptığı da artık Google Dokümanlar'ın mobil sürümlerinde kullanılabilir olacak. Kullanıcılar, bu özellikle birlikte bağlantı önizlemelerine ulaşabilecekler.

Google Dokümanlar

Google'ın ücretsiz ofis uygulamalarına getireceği güncellemeler arasında yer alan diğer bir yenilikse Slaytlar uygulamasında karşımıza çıkıyor. Geliştirici ekip, Slaytlar uygulamasına eklediği yeni bir özellikle birlikte kullanıcılara, oluşturdukları sunumlar üzerinde göz gezdirebilecekleri bir deneyim sunacak. Bu sayede kullanıcılar, sunumlarını dikey pozisyonda gözden geçirebilecekler

Yeni güncellemeyle birlikte Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar uygulamalarına gelecek bazı ortak yenilikler de var. Örneğin karanlık mod ve yeni bir uygulama arayüzü, yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılara sunulacak. Ayrıca Microsoft Office ile hazırlanmış içerikler de artık mobil cihazlar üzerinden düzenlenebilecek. Bu özellik, kullanıcıların bilgisayarlarına erişemedikleri durumda bile çalışabilmelerine imkan tanıyacak.

Google Dokümanlar

Google, ücretsiz ofis uygulamalarına gelecek yeniliklerin önce Android ekosisteminde kullanıma sunulacağını ifade ediyor. Yani karanlık mod ve yeni kullanıcı arayüzü de dahil olmak üzere güncellemeyle gelecek tüm yenilikler, önce Android kullanıcıları tarafından deneyimlenecek. iOS kullanıcıları ise Google'ın ofis uygulamalarına ait yeni özellikleri birkaç ay içerisinde deneyimleyebilecekler.

Kaynak : https://www.pocket-lint.com/apps/news/google/153244-google-docs-sheets-slides-mobile-features-new
20
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
2
1
1
1