Google, ‘Pasaport’ Kod Adlı Katlanabilir Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor

11
7
3
1
0
Google, 2021’nin son çeyreğinde çıkarmayı hedeflediği “Pasaport” kod adlı akıllı telefonları üzerinde çalışıyor. 9to5Google tarafından yayınlanan raporda yer alan katlanabilir telefonun dışında iki tane de muhtemel Pixel 6 cihazının kod adı yer aldı.

9to5Google tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Google, katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. “Pasaport” kod adına sahip akıllı telefonun 2021’in 4. çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenirken, cihaz hakkında şu an için hemen hemen hiçbir şey bilmiyoruz. 

Yayınlanan rapor, Pixel 2’den bu yana çıkan ve henüz duyurulmamış Pixel 5a ve diğer üç geliştirme aşamasındaki Pixel cihazlarını listeliyor. Bu cihazların kod adları raporda “Raven”, “Oriole” ve “Pasaport” olarak yer aldı. Raven ve Oriole kod adlı kod adlı akıllı telefonların Pixel 6 modelleri olacağı düşünülürken, Pasaport ise muhtemelen Google’ın ilk katlanabilir akıllı telefonu olacak. 

2019 yılında prototipi geliştiriliyordu

CNET, 2019 yılında Google’ın katlanabilir Pixel cihazları üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Pixel’in başındaki isim olan Mario Queiroz ise teknolojinin protipini geliştirdiklerini doğrulamış, ancak bunun çıkışı için uzun bir zaman olduğunu söylemişti. Katlanabilir akıllı telefon pazarının talep hacminden kaynaklı olarak şu anda katlanabilir bir telefona ihtiyaç olmadığını söyleyen Queiroz, “Şu anda katlanabilir telefona gerek yok. Yine de burada olması güzel” dedi.

Queiroz’un yaptığı önceki açıklamalardan sonra Google artık yavaş yavaş bu sektöre adım atmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Samsung Galaxy Fold Z Fold2’nin ve önceki katlanabilir telefon cihazlarının her geçen gün daha popüler olmasının ardından Google’ın böyle bir adım atması zaten bekleniyordu. 

Kaynak : https://mspoweruser.com/google-working-on-a-foldable-smartphone-codenamed-passport/
11
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
7
3
1
0