Google Pixel 4'ün Ekranı, Sadece Yüksek Parlaklıkta 90Hz Çalışıyor

18
7
3
2
2
Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL cihazlarının dikkat çeken özelliklerinden biri de 90 Hz ekranlardı. Ancak yapılan testlerde ekranların 90 - 60 Hz yenileme hızları arasında otomatik olarak geçiş yapacak şekilde tasarlandığı ortaya çıktı.

Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL cihazlarının özellikleri resmi olarak açıklandığında 90 Hz'lik ekran yenileme hızından bahsedilmemişti, ancak telefonun beklenen anahtar özelliklerinden biriydi. Telefonun kaynak kodundaki referanslar lansmandan hemen sonra 90Hz ekranı ortaya çıkarırken ilginç bir ayrıntı daha keşfedildi.

Tıpkı OnePlus 7 Pro ve yeni OnePlus 7T serisinde olduğu gibi 90 Hz yenileme hızı, tüm senaryolar için geçerli değil ve yalnızca belirli kullanım durumlarında veya desteklenen uygulamalarda çalışıyor. Görünüşe göre, Google'ın yeni telefonları video izlerken, PDF veya e-kitap okurken kaydırma sırasında yenileme hızını 60 Hz'ye düşürmek için akıllı bir algoritma kullanıyor.

Bir Android geliştiricisi de Pixel 4’ün görüntüsünün ekranın parlaklığına bağlı olarak 90 Hz ve 60 Hz arasında otomatik olarak geçiş yaptığını doğruladı. Ayrıca cihazın ekran parlaklığı %75'in altına düştüğünde yineleme hızının otomatik olarak 60 Hz değerine düştüğü fark edildi.

google pixel 4

Yenileme hızları arasında geçiş yapan OnePlus 7 Pro ve ASUS ROG Phone II gibi telefonlar, ekran parlıklığına bağlı bir davranış göstermiyor. Ancak Pixel 4 cihazlarının algoritması, kasıtlı belirlenmiş gibi görünüyor ve hata olmaması muhtemel. Google'ın bu kısıtlaması, batarya kullanım süresini artırma amaçlı olabilir.

Diğer yandan Pixel 4/4 XL'nin her zaman 90 Hz ekran yenileme hızıyla çalışmasını isteyenler, Geliştirici Ayarlarından ekranı 90 Hz'de kalıcı olarak çalışacak şekilde ayarlayabiliyorlar. Böylece telefon kullanılan parlaklıktan bağımsız olarak çalışmaya devam ediyor.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/google-pixel-4-90hz-display-only-works-at-high-brightnesses/
18
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
18
7
3
2
2