iPhone 11 vs Pixel 4: Düşük Işıkta Hangi Telefon Daha İyi Fotoğraf Çekiyor?

70
16
5
4
4
Bir teknoloji sitesi olan MacWorld, iPhone 11 ile Pixel 4'ün kameralarını düşük ışıklı ortamda karşılaştırdı. Sonuçlara göre iPhone 11, gece modunda Pixel 4'ten daha başarılı çekimler yapabiliyor.

Bildiğiniz üzere Apple, geçtiğimiz ay özellikle kameralarıyla ses getiren iPhone 11 serisini tanıtmıştı. Cihazın tanıtımından sonra yapılan incelemeler ise 11 serisinin giriş cihazı olan iPhone 11’in gece modunda oldukça başarılı fotoğraflar çekebildiğini ortaya koymuştu. Bu noktada pek çok kişi, cihazın gece modu kamera performansını Google’ın son çıkan Pixel cihazlarıyla karşılaştırmaya başladı.

Teknoloji konulu internet sitesi PC World, geçtiğimiz ay iPhone 11’in kamerasını Pixel 3 serisiyle karşılaştıran bir inceleme yayınlamıştı. Bu noktada farklı dönemlere ait olan iki cihazın kıyaslanması da bir miktar tepki toplamıştı. Şimdiyse MacWorld, iPhone 11 ile Google’ın Pixel 4’ünün gece modundaki kamera kıyaslamalarını yayınladı.

iPhone 11, gece çekimlerinde Pixel 4’ten daha iyi:

Pixel 4 iPhone 11 kamera

Pixel 4’ün oldukça başarılı performans çıkardığını belirten MacWorld, hangi kameranın daha iyi bir gece çekimi yapabileceğini görmek için iPhone 11’in Nigt Mode’unu Google Pixel 4’ün Night Sight özelliğiyle karşılaştırdı. MacWorld, cihaz üzerinde herhangi bir karara varmadan önce hâlâ yapılması gereken bazı testler olduğu belirtti ancak ilk sonuçlara göre Pixel 4’ün iPhone 11 ile büyük bir mücadele içinde olduğunu söylemek mümkün.

MacWorld, elde ettikleri sonuçların oldukça şaşırtıcı olduğunu söylüyor çünkü Apple’ın gece modu, büyük ölçüde Google’ın Pixel 3 sürümüne yaklaşan bir teknoloji olarak görüldü ve herkes Pixel 4 ile Google’ın Apple’a patronun kim olduğunu göstermesini bekliyordu ancak durum tam olarak böyle olmadı ve çekimden sonra iPhone 11, sadece son derece karanlık görüntüleri kullanışlı resimlere dönüştürmekle kalmadı aynı zamanda doğru noktaları aydınlattı, doğru gölgeleri korudu ve tüm hatlarda Pixel 4’ten daha iyi bir performans çıkarmayı başardı. Kısaca iPhone 11, fotoğrafın doğal karanlığını kaybetmeden daha zengin ve ayrıntılı çekimler yaptı.

Pixel 4’ün daha başarılı olduğu noktalar da var:

Pixel 4 iPhone 11 gece modu

Kameraları birkaç farklı açıdan kıyaslayan MacWorld, Pixel 4’ün çok yönlü aydınlatmasının Apple’ın kamera performansından daha üstün olduğu bir durum da buldu. Fotoğrafta görünen sis, Pixel 4 tarafından daha iyi algılandı ve oldukça başarılı bir şekilde işlendi. Öte yandan aynı karenin iPhone 11 çekimlerinde sis neredeyse görünmüyor. MacWorld’ün bu kare hakkındaki açıklaması ise şöyle: “iPhone 11'in bal kabağının gölgeleriyle daha iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum (sol gözdeki iç detaylara bakın) ancak genel olarak Pixel'i burada tercih ederim.”

İlerleyen günlerde bu iki cihaz arasında yapılacak çok sayıda kıyaslama görmemiz mümkün fakat şu anki durumda iPhone 11’in, gece modunun yeni kralı olduğu söylesek pek de yanılmış olmayız.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/10/21/night-mode-versus-night-sight/
70
16
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
70
16
5
4
4