Monument Valley Oyununun Yapımcılarından Google Pixel 4'e Özel Oyun

9
2
2
0
0
Google, 15 Ekim’de yeni cihazlarını tanıtırken bir de oyun göstermişti. Bu oyun, Monument Valley’in yapımcısı ustwo tarafından geliştirildi ve Pixel 4’ün Hareket Hissi adı verilen kullanım şekline göre hazırlanmış ilk oyun oldu.

Google, yeni Pixel XL ve Pixel 4 cihazlarında Motion Sense adı verilen bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji de telefonları alışıldık yöntemlerden farklı kullanmayı da sağlıyor. Bu yeni teknolojinin kullanılabileceği pek çok alan bulunuyor. 

15 Ekim’de tanıtılan cihazlarda yer alan bu yeni çipin özelliklerini göstermek için bir de oyun kullanılmıştı. Her kuşu farklı bir jestle yakalayıp yaklaşan fırtınadan kurtarmaya çalıştığımız bu oyun, Monument Valley adlı yapımda da imzası bulunan ustwo Studios’un imzasını taşıyor.

Fırtınadan kaçarken Pixel’e tutulmak

google pixel oyun

ustwo Studios tarafından geliştirilen oyunun adı Headed South ve aslında bir bulmaca oyunu. Telefonumuzu Motion Sense teknolojisi ile kullanarak yönlendirdiğimiz bu oyunda, fırtına gelmeden önce kuşları yakalamamız gerekiyor. Kuşların her biri türe has jestlerle yakalanabiliyor. Bizim oynadığımız kahraman kuşun adı ise Soli.

Geçmişte ustwo Studios’un yaptığı çalışmalara bakınca göz alıcı sahneler ve oldukça hoş bir soundtrack ile karşılaşmamız olası gözüküyor. Oyunla ilgili gelecekte elbette daha fazla şey öğreneceğiz ancak şu anda bile oyun gayet güzel gözüküyor. 

Oyunla ilgili olarak bildiğimiz bir başka detay ise bölümler arasında ilerledikçe 'bölüm sonu canavarı' olarak adlandırabileceğimiz kuşları alt etmemiz gerektiği. Böylece daha fazla kuş türünü peşimize takabileceğiz. 

Motion Sense teknolojisi nedir?

google pixel 4

Motion Sense ve zaman zaman da Quick Gesture olarak adlandırılan bu özellik, çipte yer alan küçük bir radar sayesinde telefonun hareketi algılamasıdır. Böylece telefonda yeni jestler ve mimikler de kullanımın bir parçası haline gelebiliyor. Diyelim ki müzik dinliyorsunuz ve Spotify listenize istemediğiniz bir şarkı ekledi. Şarkıyı gerçek anlamda 'sallayabiliyorsunuz'. 

Alarmı ertelemek, bildirimleri ekrandan kaldırmak gibi işlemler için de bu jestleri kullanmak mümkün oluyor. Gelecekte benzer özelliklere sahip başka pek çok ilginç oyun görebiliriz.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/headed-south-first-true-motion-sense-game-pixel-4-creators-monument-valley
9
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
2
0
0