Google Pixel 5, Muhtemelen Bir Amiral Gemisi İşlemci İçermeyecek

7
4
3
3
2
Google'ın yaklaşmakta olan amiral gemisi telefonu Pixel 5, bir işlemci listeleme platformunda listelendi. Yapılan listeleme, Google'ın amiral gemisi telefonunun Snapdragon 765G işlemciden güç alacağını ortaya koyuyor. Google'ın neden böyle bir tercihte bulunduğu şu an için bilinmiyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, bir süredir yeni amiral gemisi telefonu Pixel 5 üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Sonbaharda piyasaya sürülmesi beklenen telefonun pek çok özelliği netleşmiş durumda değil. Ancak ortaya çıkan son detaylar, Pixel 5'le ilgili olarak kafaları ciddi anlamda karıştırıyor. Çünkü görünüşe göre Google Pixel 5, amiral gemisi bir telefon olmasına rağmen amiral gemisi işlemciyle gelmeyecek.

"AI Benchmark" isimli bir işlemci kıyaslama platformu, Google'ın yeni amiral gemisi telefonunu listeledi. Yapılan listeleme, Google Pixel 5'in beklenildiği gibi amiral gemisi telefonlarda kullanılan bir işlemciyle gelmeyeceğini ortaya koydu. Sitede yer alan bilgilere göre ilerleyen dönemlerde piyasaya sürülecek Google Pixel 5, Snapdragon 765G işlemciden güç alacak.

Google Pixel 5

Beklentiler, Google Pixel 5'in Snapdragon 800 serisi işlemcilerden güç alacağı yönündeydi. Ancak hem geçtiğimiz dönemlerde ortaya atılan bazı iddialar hem de yapılan listeleme, Google Pixel 5'le ilgili olarak kafaları karıştıracak gibi görünüyor. Çünkü görünüşe göre Google Pixel 5, orta segment cihazlarda kullanılacak bir işlemciyle gelecek. Google'ın neden böyle bir tercihte bulunduğu şu an için bilinmiyor.

Qualcomm, Snapdragon 765G işlemciyi geçtiğimiz yıl sonunda duyurmuştu. Şirket, bu işlemciyi tanıtırken Snapdragon 765G'nin hem 5G desteği sunacağını hem de mobil oyunseverlerin beklentilerini karşılayacak performansa sahip olacağını açıklamıştı. Google'sa, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla Pixel 5'in 5G desteğine sahip olacağını doğrulamıştı. Yine de yaşanan son gelişme, bir amiral gemisi telefonda neden orta segment işlemci tercih edildiğini açıklamıyor.

Google Pixel 5

AI Benchmark, bu amiral gemisi telefonun işlemcisinin yanı sıra, telefonun RAM kapasitesini de ortaya koyuyor. Sitede yer alan bilgilere göre Pixel 5, 8 GB RAM ile desteklenecek. Bu RAM kapasitesi, günümüz için kullanılabilir olsa da piyasaya sürülen diğer amiral gemisi telefonların 8GB'nin üstüne çıkıyor olması, Pixel 5'in rakipleriyle nasıl rekabet edeceğini merak edilir bir hale getiriyor.

Google Pixel 5'le ilgili bilinmeyen hala pek çok detay var. Bu detaylar arasında da en çok merak edilen konu, Google Pixel 5'in kamera donanımının neler sunacağı. İşte Google, önümüzdeki dönemlerde düzenleyeceği bir etkinlikte bu telefonu duyuracak ve bu sayede, Pixel 5'in tüm özellikleriyle tanışma imkanı yakalayacağız. Bakalım Google Pixel 5, kullanıcıları yeterince etkilemeyi başarabilecek mi.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/googles-pixel-5-gets-snapdragon-765g-chipset-and-8gb-ram/
7
4
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
7
4
3
3
2