Google Play Hizmetleri Uygulamasının Son Sürümü Bataryayı Sömürüyor

140
15
10
7
5
Geçtiğimiz günlerde güncelleme alan Google Play Hizmetleri uygulamasında bulunan bir hata telefonların boştayken bile pillerinin bitmesine neden oluyor.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon sahipleri, yüklü uygulamalarını görüntülediklerinde "Google Play Hizmetleri" isminde bir uygulamanın yüklü olduğunu görürler. Bu uygulama, Google'ın kullanıcılara sunduğu gerek uygulamaların güncellenebilmesi gerekse telefonun rahat çalışabilmesini sağlıyor.

Google'ın bu Google Play Hizmetleri için sunmuş olduğu son güncellemenin, uygulamanın çok ciddi bir oranda batarya tüketmesine neden olduğu ortaya çıktı. Eğer sizlerde son dönemlerde şarjınızın çok çabuk bittiğini düşünüyorsanız, sorun bu uygulamadan kaynaklanıyor olabilir.

gogle play hizmetleri yeni sorun

Google'ın kullanıcıların hizmetine sunduğu Google Play Hizmetleri sorunu uygulamanın son sürümü olan 18.3.82'de görülmeye başlandı. Sorunun henüz neden kaynaklandığı bilinmiyor ancak buna rağmen kullanıcılar, telefonları boştayken bile pillerinin çok hızlı bir şekilde bittiğini ifade ediyorlar.

google play batarya sorunu

Yukarıdaki görselde de görülebileceği üzere Google Play Hizmetleri batarya sorunu sebebiyle uygulamanın telefonun şarjını yüzde 15 ve yüzde 18 gibi oranlarda tüketmiş olduğu görünüyor ancak bu değerin normal olmadığını açıkça söyleyebiliriz.

Google şu an için herhangi bir açıklama yapmadı ve sorunun ne zaman düzeltileceği de bilinmiyor. Eğer bu durumun önüne geçmek isterseniz geçici bir süreliğine Google Play Hizmetleri uygulamasını devre dışı bırakmayı düşünebilirsiniz. Ancak bu durumun da bazı sorunlara yol açabileceğini göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Kaynak : https://www.trustedreviews.com/news/google-play-services-could-be-destroying-your-battery-life-3929735
140
15
10
7
5
Emoji İle Tepki Ver
140
15
10
7
5