Google Stadia Ne Kadar İnternet Harcıyor?

23
7
4
3
1
Google tarafından oyunseverlere sunulan bulut tabanlı oyun servisi Google Stadia hakkında en merak edilen noktalardan biri internet de gereksinimi. Google Stadia ile oyun oynarken en güçlü performansı yakalamanız için gereken internet harcama miktarı ve konu ile ilgili detayları sizin için anlattık.

Geçtiğimiz yıl tanıtımı yapılan Google’ın bulut tabanlı oyun servis hizmeti olan Google Stadia, oyunseverlere sunduğu yüksek kaliteli ses ve görüntü ile dikkat çekiyor. Fakat bu yüksek ses ve görüntü kalitesine ulaşmak için ihtiyacınız olan bazı internet ve donanım gereksinimleri var. Google Stadia ile oyun oynarken en güçlü performansı yakalamanız için gereken internet harcama miktarı oldukça önemli bir nokta.

Peki, Google Stadia ne kadar internet harcıyor? İnternet harcama miktarı ve internet gereksinimi seçtiğiniz görüntü kalitesine göre değişiyor. Çünkü Google Stadia, 4K görüntü kalitesine kadar çözünürlük sunabiliyor. Sizin için Google Stadia ile oyun oynarken ihtiyacınız olan internet gereksinimini, ortalama internet harcama miktarını ve bilmeniz gereken diğer detayları anlattık.

Google Stadia internet gereksinimleri:

google stadia

  • Stadia 1080p: 10 Mbps ve daha yüksek
  • Stadia Pro 4K: 35 Mbps ve daha yüksek

Google Stadia internet gereksinimi oynadığınız oyunun görüntü kalitesine, görüntü kalitesi ise abonelik türünüze göre değişiyor. Aylık 9.99 Dolar ödeyerek Stadia Pro abonesi olursanız 4K görüntü kalitesi ile oyun oynayabilirsiniz. Aylık abone olmadan, tek tek oyun satın alarak kullandığınız sistemde ise sunulan görüntü kalitesi 1080p.

Standart kullanım için en az 10 Mbps ve daha yüksek, 4K kullanım için ise en az 35 Mbps ve daha yüksek hızda bir internet bağlantısı Google tarafından öneriliyor. Eğer söz konusu hızlardan daha yavaş bir internet bağlantınız varsa oyun oynarken gecikmeler, kasmalar ya da farklı sorunlar yaşayabilirsiniz.

İnternet sağlayıcınızla yaptığınız sözleşmede yüksek hızda internet aldığınız görünse bile bu durumdan emin olamazsınız. Bu nedenle Google Stadia kullanmadan, özellikle Pro aboneliğe geçmeden önce mutlaka hız testi yapın ve internet hızınızdan emin olun. Abonelerin bulunduğu bölge ve altyapı sistemine göre her bağlantı farklı bir hız ve kalite sunabilir.

Google Stadia internet harcama miktarı:

  • 720p: Saatte 4,5 GB
  • 1080p: Saatte 12,6 GB
  • 4K: Saatte 20 GB

google stadia, internet harcam miktarı

Google Stadia kullanırken internet bağlantı hızınız kadar, harcadığınız internet miktarı da önemli. Çünkü Stadia baya bir internet harcatıyor. Bu nedenle Google, mobil cihazlarda Google Stadia ile oyun oynadığınız zamanlarda mobil verinizin kesinlikle kapalı olduğundan emin olmanızı tavsiye ediyor.

720p çözünürlüğe kadar olan kullanımlar saatte ortalama 4,5 GB, 1080p çözünürlüğe kadar olan kullanımlar saatte ortalama 12,6 GB, 4K çözünürlüğe kadar olan kullanımlar ise saatte ortalama 20 GB internet harcamasına neden oluyor. Stadia Pro abonesi olsanız bile dilerseniz daha az internet harcamak için görüntü kalitesini ve diğer performans ayarlarını düşürebilirsiniz.

Google Stadia donanım gereksinimleri:

google stadia, donanım gereksinimleri

Google Stadia sunduğu yüksek kalite ile dikkat çekse de, sunulan kaliteyi en verimli şekilde deneyimlemek için gereken bazı donanımlar var. Özellikle Stadia Pro abonelerine sunulan 4K, HDR görüntü kaliteleri ve yüksek ses kalitesine uygun bir sistem mutlaka kullanılmalı.

4K oyun oynayacaksanız; bilgisayarınız VP9 kod çözmeyi desteklemeli ve mutlaka 4K uyumlu bir monitör kullanmalısınız. Eğer televizyonunuz HDR desteklemiyorsa Chromecast ya da benzeri bir cihaz kullanabilirsiniz. Ses kalitesini tam anlamıyla hissetmeniz için de 6 kanallı bir ev hoparlör sistemi öneriliyor.

Google Stadia'ya uygun internet paket fiyatları:

google stadia, evde internet

Google Stadia ile oyun oynamak için mutlaka yüksek hızda bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekiyor. Aynı zamanda aktif bir şekilde oyun oynuyorsanız, kotalı paketler yerine limitsiz paketleri tercih etmelisiniz.

35 Mbps ve üzeri, limitsiz internet paket fiyatları:

  • Vodafone: 100 TL ve üzeri
  • Türknet: 85 TL
  • Turkcell Superonline: 80 TL ve üzeri
  • Oris Telekom: 85 TL
  • Türk Telekom: 100 TL ve üzeri

10 Mbps ve üzeri, limitsiz internet paket fiyatları:

  • Vodafone: 70TL ve üzeri
  • Turkcell Superonline: 70 TL ve üzeri
  • Oris Telekom: 55 TL
  • Türk Telekom: 80 TL ve üzeri
  • D-Smart: 70 TL
  • Uydunet: 70 TL

Her internet sağlayıcının sunduğu fiyatlar internet kalitesine, abone bölgesine ve bayilerin yaptığı kampanyalara göre değişiklik gösterebilir. Ancak yüksek hızda bir internet bağlantısı istiyorsanız aylık ortalama 100 TL, biraz daha düşük bir hızda internet bağlantısı istiyorsanız da aylık ortalama 70 TL ücret ödemeniz gerekecek.

Sizin için Google Stadia ile oyun oynarken ihtiyacınız olan internet gereksinimini ve olası internet harcama miktarını anlattık. Stadia tarafından oyunseverlere sunulan yüksek ses ve görüntü kalitesini yakalamak için gerekli olan donanımlara ve internet hızına sahip olursanız, çok daha keyifli bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

23
7
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
23
7
4
3
1