Google'ın Ücretsiz Yedekleme Hizmeti One, Android İçin Yayınlandı

18
11
4
3
0
Google, Android ve iOS ekosistemindeki cihazların yedeklenmesini sağlayan Google One isimli hizmetini Android kullanıcılarının hizmetine sundu. Kısa bir süre sonra iOS platformunda da kullanılabilecek olan yedekleme hizmeti, 15 GB'ye kadar alanı ücretsiz olarak sunuyor.

Bulut yedekleme hizmetleri, özellikle de son yıllarda büyük bir önem kazandı. Bu bağlamda bazı teknoloji şirketleri de kendi yedekleme hizmetlerini kullanıcıların hizmetlerine sunmuşlardı. Bunun son adımı da Google'dan geldi ve şirket şimdi, kullanıcıların telefonlarını yedeklemesi için hayli kullanışlı bir hizmet oluşturdu. 

ABD merkezli teknoloji devi Google, Android ve iOS ekosisteminde kullanılabilen yeni hizmeti "Google One"ı kullanıma sundu. Pek çok kullanıcının hayatını kurtaracak olan bu hizmet, akıllı telefonların kolaylıkla yedeklenmesini sağlıyor. Üstelik Google One, kullanıcılara 15 GB gibi etkileyici bir depolama alanını ücretsiz olarak sunuyor.

Google One

Google'ın kullanıma sunduğu One hizmeti, Android ekosistemindeki kullanıcılar tarafından aktif olarak kullanılabiliyor. Ancak iOS platformunun bir üyesiyseniz ve Google One'ı kullanmak istiyorsanız, bir süre daha beklemeniz gerekecek. Google, iOS platformu için geliştirilen One uygulamasının yakın bir tarihte kullanımda olacağını ifade ediyor. Peki Google One, kullanıcılara tam anlamıyla neler sunacak?

Kullanıcılar, Google One aboneliklerini başlattıktan sonra verilerini bulut üzerinde depolayacaklar. Bu noktada 15 GB'ye kadar depolama ücretsiz olarak kullanılacak. Bu boyuttan daha büyük depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcılarsa, belirli ödemeler yaparak ek depolama alanları satın alabilecekler. Üstelik şirket, dev depolama alanları için de uygun diyebileceğimiz fiyatlar belirlemiş durumda.

İşte Google One hizmetinin ek depolama alanı fiyatları

Google One

Google One'ın Android ekosistemine sunulmuş olan mobil uygulaması ve internet sitesi, kullanıcılar için detaylı bir depolama yönetim paneline sahip. Bu panel, kullanıcıların hangi kategorilerde ne kadar yedeğinin olduğunu, yedeklenmiş olan hangi verilerin gereksiz olduğunu kontrol ediyor ve kullanıcının izniyle bu verilerin silinmesini sağlıyor. Örneğin Google One'da depolanan ve spam kategorisinde olan e-postalar, bu panel üzerinden bir tıkla silinebiliyor.

Apple, bir süre önce "iCloud" olarak isimlendirdiği yedekleme hizmetini kullanıma sunmuştu. Kullanıcılar bu sayede, iPhone ya da iPad'lerindeki verileri iCloud'a yedekliyor, ihtiyaç duyduklarında da bu verilere kolaylıkla erişebiliyorlardı. İşte Google One hizmeti de tam olarak bu ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlanmış durumda. Öyle ki Google hesabınıza erişebildiğiniz her yerden Google One yedeklerinize de erişebilecekseniz ve Android ya da iOS cihazlarınızda herhangi bir sorun olduğunda, arkanıza bile bakmadan cihazınızı kolaylıkla sıfırlayabileceksiniz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/google-free-android-phone-backup-1142458/
18
11
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
18
11
4
3
0