Çıktığı An Viral Olan Bir Oyunda Güvenlik Açığı Tespit Edildi

23
7
6
2
1
Bir ay önce insanların içindeki 'öfkeyi' dışa vuran 'Untitled Goose Game' isimli bir oyun çıkış yaptı. Oyun, çıktığı andan itibaren oldukça hızlı yayıldı ve sosyal medya kullanıcıları arasında viral oldu. Ortaya çıkan yeni haberlere göre oyun, hackerlara açık kapı sağlayan bir güvenlik açığına sahip.

Bundan 1 ay önce yayınlanan ve amaçsız oyunlar diye bir liste olsa başlarda yer alacak olan Untitled Goose Game isimli oyun, tüm dünyada oldukça hızlı şekilde yayıldı fakat bir güvenlik araştırmacısı tarafından yayınlanan bir habere göre bir ay içinde büyük patlama yaşayan oyunda güvenlik açıkları bulunuyor.

Kısa sürede birçok oyuncunun ilgisini çeken Untitled Goose Game, oyuncuları bir İngiliz kasabasına götürüyor ve bir kaz olmalarını sağlıyor. Oyundaki tek amacınız köyde yaşayanların huzurunu bozmak. Oyun, bu yönüyle bir anlamda daha önce viral olan Goat Simulator’ı andırmıyor değil. Gerçek hayatta asabi bulduğumuz kazların asabiyetini sanal aleme de taşıyoruz.

Untitled Goose Game, hackerlara açık kapı bırakıyor:

untitled goose game

Avustralyalı şirket House House tarafından geliştirilen oyun, 20 Eylül’de yayınlanmasından bu yana adeta bir mizah aracı oldu. Binlerce insan, içlerinde bulunan kaz içgüdüsünü oyun sayesinde açığa çıkardı. Oyun, yalnızca iki hafta içinde 100.000’den fazla indirildi ve Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avustralya’da Nintendo oyunu satışlarında zirveye oturdu.

Ortaya çıkan haberlere göre oyunu oynayan sayısız insan, bir güvenlik açığıyla karşı karşıya. Pulse Security danışmanı Denis Andzakovic’in bulgularına göre oyundaki açık, hackerların kayıt dosyasına zararlı kodlar eklemelerine açık kapı bırakıyor. Bu sayede hackerlar, kullanıcının izni olmadan uygulamayı çalıştırabiliyor.

Pulse Security, bulduğu bu açığı oyunun geliştiricisi House House’a 7 Ekim’de bildirmiş. House House, oyunlarındaki güvenlik açığını fark etmiş ve Pulse Security’ye 22 Ekim’de güncelleme yayınlayacaklarını söylemiş. Dolayısıyla siz de bu oyuna sahipseniz ancak bir hafta önce gelen güncellemeyi yapmamışsanız kaz olmaya güvenle devam edebilmek için yapmanızı tavsiye ediyoruz.

House House tarafından geliştirilen Untitled Goose Game, 20 Eylül 2019 tarihinde Epic Games Store’da yayınlandı. Kaz olarak oynadığınız oyunu satın almak ve eğlenmek isterseniz oyunun güncel fiyatının 33 TL olduğunu söyleyelim.

Kaynak : https://gizmodo.com/untitled-goose-game-vulnerability-allows-hackers-to-sew-1839443617
23
7
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
7
6
2
1