Shadow, Bulut Oyun Platformlarında Dengeleri Değiştirecek Paketlerini Duyurdu

10
3
1
1
1
Shadow'un arkasındaki girişim olan Blade, bu sabah bazı ürün haberlerini ve bazı kurumsal değişiklikleri duyurmak için bir basın toplantısı düzenledi. Oyun platformu hakkında değişikliklere yer veren şirket, yeni planlarını da duyurdu.

Shadow, oyuncular için bir bulut bilişim hizmeti ve aylık abonelik ücreti ödeyerek yakınınızdaki bulunan bir veri merkezindeki oyun bilgisayarına erişebilmenize imkân tanıyor. Diğer bulut oyun hizmetleriyle karşılaştırıldığında Shadow, tam bir Windows 10 sistemi sağlıyor. Sisteme istediğiniz her şeyi yükleyebiliyorsunuz. Buna Steam, Photoshop veya Word gibi uygulamalar da dâhil.

Şu anda şirket, bir Intel Xeon 2620 işlemcideki 8 iş parçacığıyla NVIDIA Quadro P5000 GPU, NVIDIA GeForce GTX 1080, 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanlarına sahip tek bir yapılandırma sunuyor. Şirket, tek bir plan yerine üç farklı plan sunmaya hazırlanıyor. 2020'nin şubat ayında müşteriler, üç plan arasından seçim yapabilecekler. Bu planlarsa şöyle: Boost, Ultra ve Infinite.

Shadow'un hizmet planlarının içerikleri ne olacak?

Shadow plan içerikleri

  • Boost: NVIDIA GTX 1080 GPU, 4 çekirdekli 3,4 GHz CPU, 12 GB RAM, 256 GB depolama
  • Ultra: NVIDIA RTX 2080 GPU, 4 çekirdekli 4 GHz CPU, 16 GB RAM, 512 GB depolama
  • Infinite: NVIDIA Titan RTX GPU, 6 çekirdekli 4 GHz CPU, 32 GB RAM, 1 TB depolama

İngiltere'de aylık olarak Boost planının ücreti 12,99 sterlin, Ultra planının ücreti 24,99 sterlin ve Infinite planının ücreti 39,99 sterlin olacak. Herhangi bir planla daha fazla depolama alanı elde etmek için ek bir seçenek de satın alabileceksiniz. Depolama planları, 256 GB SSD performansı içeriyor. Shadow, yeni yapılandırmalarda Intel Xeon W3200 CPU'ları kullanıyor.

Shadow yeni planlar

OVH'nin kurucusu ve başkanı Octave Klaba, Shadow ile yeni bir ortaklık yaptıklarını açıkladı. OVH, Shadow’un altyapısına bakacak ve ileriye dönük bulut depolama ortağı olacak. Yeni sunucular, OVH veri merkezlerinde kullanıma sunulacak.

Öte yandan Shadow, özellikle televizyonlar ve mobil cihazlar için tasarlanmış yeni bir arayüz sunacak. Arayüz, artık sahip olduğunuz tüm oyunları listeleyecek. Normal Windows arayüzüne geçmeden doğrudan oyunu başlatmak için bir oyuna tıklayabileceksiniz. Güncelleme; Android TV, iOS ve Android'de mevcut durumda. tvOS güncellemesi ise önümüzdeki hafta yapılacak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/10/29/shadow-announces-new-plans-for-its-cloud-gaming-platform/
10
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
3
1
1
1