Göz Seğirmesini Durdurmanın 7 Kolay Yolu!

11
2
2
1
1
Göz seğirmesi çoğumuzun tanıdık olduğu bir durumdur ve hiçbirimiz hoşnut olmayız gözümüzün seğirmesinden. Uzmanlar da göz seğirmesinin ciddi sorunların habercisi olabileceğini söylemekteler.

Göz seğirmesi, göz kaslarındaki spazmlardan kaynaklanır ve çoğu kez kısa bir dönem sürer geçer. Fakat bazılarımızın göz seğirmeleri aylarca sürebiliyor. Bu rahatsızlığın en yaygın sebepleri ve çözümleri ise şu şekilde:

Stres

Çözüm:  Göz seğirmesi, hayatınızdaki stresin işaretlerinden biri olabilir. İyi dinlenme ve deliksiz uyku, stresle mücadele etmenize yardımcı olur.

Uyku Eksikliği

Uyku yoksunluğu da göz seğirmesine neden olabilir. Düzenli tam gece uykusu ve dinlenme bu sorunla başa çıkmanızı sağlayacaktır.

Gözlerdeki Kuruluk

Bir çok erişkin, göz kuruluğunu tecrübe etmektedir. Gözleriniz seğiriyor ve kuru gibi görünüyorlarsa, bir göz doktoruna danışmanız gerekebilir. Doktor belki size nemlendirici damlalar önerir ve siz de sonsuza dek göz seğirmesinden kurtulabilirsiniz.

Göz Yorgunluğu

Belki de gözlük kullanmaya ihtiyacınız var! Küçük bir göz problemi bile, gözlerinizin daha yoğun çalışmasına neden olabilir. Bu durumda görme keskinliğinizi kontrol
etmeniz daha iyi olacaktır.

Kafein

Bir, iki hafta kahve tüketiminizi azaltmaya çalışın ve belirtinin kaybolup kaybolmadığına bakın.

Alkol

Alkol tüketimi de göz seğirmesinin nedeni olabileceği için, bir süre alkolü hayatınızdan çıkarmayı deneyin.

Kötü Beslenme

Magnezyum gibi çeşitli besin maddelerinin eksikliği de, göz seğirmesine sebep olabilir. Sağlıklı beslenmeyi deneyin. İşlevini yerine getiren bir organ için sağlıklı beslenme, alabileceğiniz en iyi önlemlerden biridir.  

Kısaca, vücudumuzun bize gönderdiği sinyalleri göz ardı etmesek daha iyi ederiz. Sonuçta, göz seğirmesi bizi vücudumuzdaki ciddi sorunlar hakkında uyarıyor olabilir.

 

Kaynak : https://brightside.me/inspiration-health/7-fast-ways-to-stop-eye-twitching-324660/
11
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
2
2
1
1