ABD Green Card Deneyimlerini Anlatan 10 Türk YouTuber

12
3
3
2
1
Green Card nedir? Green Card, ABD hükümeti tarafından verilen resmi oturma ve çalışma iznidir. Kura ile belirlenen Green Card başvuru sonuçları, ABD’ye taşınmak isteyen yılda 50 bin kişinin hayalini gerçekleştiriyor. Peki her şey çekilişi kazanmakla oluyor mu? Ne tür zorluklarla karşılaşılıyor? Bunun gibi bütün soruların cevabını Green Card ile ABD’ye giden Türk Youtuberlar veriyor.

ABD, dünya genelinde en çok göç alan ülke olarak geçiyor. Oraya gidip yerleşmek, çalışmak ve hayat standartlarını korumak ise oldukça zor. Bunun farklı yolları olsa da en çok şans bulunan yol tabii ki Green Card sistemi oluyor. 

Başvuru sistemi ile işleyen Green Card sistemi, yapılan Green Card Lottery yani çekiliş sonucu ile şanslı kişilerin Amerika’ya yerleşmesine olanak tanıyor. Çekilişi kazanan bu şanslı kişiler bu hak ile artık ABD'ye yerleşme şansı yakalıyorlar.

Green Card nedir?

green card sonuçları

Türkçe karşılığı yeşil kart olarak geçen resmi adıyla Permanent Resident Card yani Green Card, ABD hükümeti tarafından ülkeye gelmek isteyen göçmenlere verilen resmi belgedir. ABD vatandaşı olmayan kişilere, eşlerine ve 21 yaşından küçük bekar çocuklarına resmi olarak oturma ve çalışma izni veren Green Card, ayrıca Türk vatandaşlığını da düşürmüyor. 

Yani hem Türk vatandaşı olup hem de Green Card ile ABD’de yaşayabiliyor ve çalışabiliyorsunuz. Dünya genelinde yapılan başvurular sonucu çekilen kura ile belirlenen şanslılar, ABD konsolosluğundan resmi belgelerini aldıktan sonra ülkeye yerleşebiliyorlar.

Green Card avantajları neler?

green card başvuru

Green Card’ın avantajları saymakla bitmiyor desek yeridir. Lakin en önemli ve güzel avantajları, seçme ve seçilme hakkı, mahkemede jüri üyeliği yapma hakkı ve ABD Pasaportu alma hakkı hariç her hakka sahip oluyorsunuz. Yani hemen hemen ABD vatandaşları ile aynı haklara sahip oluyorsunuz diyebiliriz.

Ayrıca Green Card sahibi olanlar dilediği gibi Avrupa Birliği ülkelerine vize gerekmeksizin seyahat edebiliyorlar. Bir diğer önemli avantajı ise tabii ki vatandaşlık hakkı. Şayet Green Card ile ABD’ye yerleşmiş birisi herhangi bir suça karışmaz ise 5 yılın sonunda koşulsuz olarak ABD vatandaşlığı hakkı kazanıyor. Böylelikle kişi seçme ve seçilme, mahkemede jüri olma vs. haklarına da kavuşmuş oluyor.

Green Card çekilişine nasıl başvuru yapılır?

green card başvuru tarihleri

Öncelikle belirtmekte fayda var ki Green Card başvurusu için ücret talep eden hiçbir ajans, kurum veya kişilere kanmamak gerekiyor. Zira Green Card çekilişine başvuru tamamen ücretsiz şekilde gerçekleştiriliyor. Başvurular Amerikan Göçmenlik Bürosu tarafından buradaki resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Lakin tabii ki başvuru yaparken İngilizce dil bilginiz olsa iyi olur. Şayet İngilizce dil bilginiz yoksa da translate sayesinde başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Ancak dil sorunu mülakatlar sırasında karşınıza çıkabilir, bilginiz olsun.

Green Card çekiliş sonuçları ne zaman açıklanıyor?

 green card nedir

Green Card başvuru tarihleri için bir sınırlama olmasa da çekiliş maalesef sadece yılda bir kere yapılıyor. Yine Amerika Göçmenlik Bürosu tarafından yapılan çekiliş ile birlikte ABD’ye hiç veya az göçmen veren ülkelerden ki bu ülkelere Türkiye de dahil, toplamda 50 bin kişi Green Card hakkı kazanıyor

Sıradaki çekiliş 2021'in Mayıs ayında:

Şu anda kayıtları başlamış olan Green Card 2021 başvuruları, 2020 yılının Ekim ayına kadar devam edecek. Yani bu süre zarfı içerisinde yukarıda verdiğimiz Amerika Göçmenlik Bürosu’na ait resmi internet sitesi üzerinden başvuru yaparak çekilişe katılabilirsiniz. Çekiliş ise 2021 yılının Mayıs ayında gerçekleşecek

Green Card ile Amerika’ya yerleşen Türk Youtuber'lar ne diyor?

Okan Serbes: Green Card Çekilişini Kazandıktan Sonra Adım Adım Yapılması Gerekenler

Think Fit In California: Green Card Eyalet Seçimi, Amerika'da Nereye Taşınabilirsiniz?

OnAirFamily: Green Card aldıktan sonra ABD'de nerede yaşanabilir?

Gökçe Bener: Nasıl Green Card alınır?

İlkay Zaman: Green Card Sistemindeki Yenilikler ve 2021 Çekilişleri

Pelin Bilginer: Amerika'ya yerleşmek için kaç para lazım?

Halil Şekeroğlu: Green Card Vize Görüşmesi hakkında bilgiler

Amerikauzmani: 2019 yılındaki Green Card çekilişi hakkında bilgiler

Diet Package: Amerika vize türleri, ücretler, kiralar

Think Fit In California: İki kez reddedilenler ABD vizesini nasıl alabilirler?

12
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
3
3
2
1