Google, Yeni Güvenlik Uygulamasını Duyurdu!

1
0
0
0
0
Google, Yeni Güvenlik Uygulamasını Duyurdu!
Google, bugün duyurduğu ‘Güvenilir Kişiler’ uygulaması ile sevdiğiniz kişilerle aranızda doğrudan paylaşım yapabilmenizi sağlayacak.

Google, kullanıcıların konumlarını güvendiği kişilerle paylaşılmasını sağlayacak yeni uygulaması ‘Güvenilir Kişiler’i duyurdu. Bu uygulama üzerinden en yakın arkadaşlarınızı ya da aile üyelerinizi ekleyebilir, istediğiniz zaman konumunuzu talep etmelerini sağlayabilirsiniz. 

Çalışma prensibinden bahsedecek olursak uygulamada yer alan ‘güvenilir’ kişilerden birisi, sizden bulunduğunuz yerin konumunu istediğinde eğer yanıt vermezseniz, konumunuz otomatik olarak paylaşılacak. Ya da reddederek güvende olduğunuzu belirteceksiniz. Ayrıca Google’ın konum geçmişinize bağlanması sebebiyle bu durumun gerçekleşmesi için telefonunuzun açık olmasına da gerek yok. Bunun dışında güvenilir kişiler listenizdeki herhangi birine ‘ping’ gönderebilir, karşı taraftan onaylandığı taktirde ise bu kişi telefonunuzdaki pil düzeyinizi ve ne zaman aktif olduğunuz gibi etkinlikleri görmesini sağlayabilirsiniz.

Bu uygulamanın, özellikle Kış Saati uygulamasının kalkmasından itibaren sabahları hala ‘geceyi’ yaşadıkları gerekçesiyle şikayette bulunan kişiler için faydalı olabileceğini düşünüyorum. Güvenilir Kişiler, Android 4.1 ve üzerindeki cihazları destekliyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0