Google, Gemini Yapay Zekâ Modelini Chrome'un Adres Çubuğuna Getirdi

Google, Gemini yapay zekâ modelini nihayet Chrome'a entegre etti. Model, direkt olarak adres çubuğuna eklenen bir kısayol ile kullanılabiliyor.

Google, tüm odağını yapay zekâya çevirmiş durumda. Şirketin sorularınıza cevap vermeden görsel oluşturmaya kadar birçok işlevi yerine getirebilen “Gemini” modeli, sürekli olarak yeni özellikler kazanırken hizmetlere de entegre ediliyor. Örneğin yakın zamanda Android’de Google Asistan’ın yerini almaya başlamıştı.

Gemini’ı masaüstünde kullanmak için internet sitesine girmek gerekiyordu. Ancak bugün kullanıcılara sunulan bir özellik, uygulama için siteye gitme zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Artık Gemini, adres çubuğundan erişilebilir durumda.

Gemini, siteye girmeye gerek kalmadan direkt olarak adres çubuğundan kullanılabiliyor.

Google, Gemini’ı şimdiye kadar Chrome’a entegre etmemişti. En büyük rakiplerinden Microsoft’un Edge’e Copilot’u getirdiğini görmüştük. Opera Aria’yı, Brave ise Leo’yu tarayıcılarına getirmişti. Bu konuda birazcık geç kalan Google, nihayet bunu değiştirdi.

Özelliği kullanmak için direkt olarak adres çubuğunda Gemini’a erişebiliyoruz. Gemini kısayolu, çubuğa “@gemini” yazıldığında çalışıyor.  Böylece sohbet botuyla konuşmak mümkün. Devamında ise tarayıcı, sizi Gemini’ın sitesine yönlendirecek. Burada da direkt olarak sorunuzun cevabını görebileceksiniz.

Adres çubuğuna Gemini sohbet botunu getirecek özelliğini kullanmak için Chrome'u güncellemeyi unutmayın.