Samsung Yeni Üst Düzey Tableti Galaxy Tab S6'nın Görselleri Ortaya Çıktı

Samsung'un tablet serisi Galaxy Tab S, yoluna Tab S6 ile devam ediyor. Şirket, daha henüz cihazın duyurusunu yapmadan tabletle ilgili görseller ortaya çıktı.

Samsung, henüz Galaxy Tab S6’yı açıklamadan cihazın fotoğrafları ortaya çıktı. Ortaya çıkan fotoğraflar oldukça detaylı. Lafı daha fazla uzatmadan cihazla ilgili ortaya çıkan bilgilere göz atalım.

Cihazın adı:

Samsung’un Galaxy Tab markasını devam ettirmesine ve bu markayı Tab S5’ten sonra Tab S6 adı ile piyasaya sürmesine kesin gözle bakılıyor. Ayrıca hemen üstte yer alan görsel Galaxy Tab S5e’ye benzese de aslında Tab S6. Yani evet, Tab S6 için de ayrıca bir klavye yayınlanacak.

Tasarım değişiklikleri:

Daha önce de ortaya çıkan görsellerde Samsung’un, yeni tabletinin arka tarafında bir adet oluk olduğu görülüyordu. Yeni ortaya çıkan görsellerle birlikte bu da doğrulanmış oldu. Cihazın arkasında S Pen’in yuvası olarak kullanılacak bir boşluk bulunuyor.

Ayrıca bu yuvanın S Pen’i kablosuz olarak şarj edebileceği de söylentiler arasında ancak şu an için bunu kesin olarak doğrulamak pek mümkün değil. Kalemin ayrıca Bluetooth desteğinin olması da beklenen özellikler arasında.

Çift arka kamera:

Cihazın arka tarafında çift kamera olacağına dair söylentiler bulunuyordu. Yukarıdaki görselden de anlaşılacağı üzere bu söylenti doğru. Ayrıca bu kameralardan bir tanesinin ToF (Time of Flight - derinlik) sensörü olabileceği yönünde söylentiler de bulunuyor. Ayrıca dedikodulardan bir diğeri, ikinci kameranın geniş açılı sensör olduğu yönünde.

Kulaklık girişi:

Cihazın neredeyse her açıdan ortaya çıkan fotoğraflarından da anlaşılacağı üzere Galaxy Tab S6’da kulaklık girişi bulunmayacak.

Galaxy Tab S4 ile benzerlikler:

Cihazın kalan kısmının tasarımları Tab S4 ile benzerlikler gösteriyor. Tab S4’ten ayrıldığı nokta ise cam malzemeden değil, Tab S5e gibi metal malzemeden üretilmesi. Bu cihazda da dört adet hoparlör yer alıyor. Bunlardan ikisi alt tarafta, diğer iki tanesi ise üst tarafta bulunuyor.

Cihazda yer alan POGO pinlerin Tab S6’ya klavyenin bağlanmasını sağlayacak olması muhtemel. Ayrıca bu pinler, şarj ünitesiyle de çalışabilir. Tablet, kullanıcılarına üç ayrı renk seçeneği sunacak. Kullanıcıların seçebileceği renkler arasında mavi, kahverengi ve gri bulunuyor. Şu an bu renkler kesin olmasa da bu renklerin tonları olması oldukça muhtemel.

Parmak izi okuyucu sensör:

Samsung, parmak izi okuyucu sensörü Galaxy Tab S4’te kaldırmıştı ancak yeni modelin ekrana gömülü parmak izi okuyucuyla birlikte geleceği söyleniyordu. Şu an için bu söylentiyi doğrulmak pek de mümkün değil.

Diğer özellikler:

Şu an için cihazın özelliklerini söylemek için yeterli bilgiye sahip değiliz ancak önceki söylentiler arasında 10,5 inçlik ekran, 6 GB RAM, 128 GB dâhili depolama bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca cihazın gücünü Snapdragon 855’ten alacağı iddia ediliyor.

Çıkış tarihi:

Cihazla ilgili bilinmeyen şeyler arasında fiyatı ve ne zaman çıkacağı bulunuyor. Çıkış tarihi konusunda bazı kafa karıştırıcı iddialar bulunsa da Samsung Galaxy Note10 ile birlikte çıkabileceği söylentiler arasında. Cihazı fiyatı konusunda da henüz bir bilgi bulunmuyor ancak ucuz olmayacağı kesin diyebiliriz.