İlk İzleyişte Anlamanız İçin 130+ IQ’ya Sahip Olmanızı Gerektiren 39 Film

Bazı filmleri izlediğiniz zaman kolaylıkla anlayabiliyor olsanız da bazı filmleri izledikten sonra üzerine bir süre düşünüp ne izlediğiniz konusunda kendinize sorular sorabiliyorsunuz. Biz de bu tarz filmler üzerine odaklanarak sizler için beyninize meydan okuyan filmlerin bir listesini hazırladık.

Bazı filmlerin kurgusu ve konusu, ilk seferde anlaşılmayacak kadar zor olabiliyor. Filmlerin ele aldığı kavramların zorluğu izleyicilere zor zamanlar yaşatabiliyor ya da karakter gelişimleri kullanıcıların zihnine bir çeşit meydan okuyabiliyor. Bu şekilde filmleri sevenler için biz de bir liste hazırladık.

IMDb üzerinde uzun metraj isimli bir kullanıcının hazırladığı listede ilk izleyenlerin anlamadığı, anlayanların da son derece dikkatli olduğunun kanıtı filmler yer alıyor. İsterseniz lafı daha da fazla unutmadan listemize geçelim.

Not: Listemiz IMDb puanlarına göre sıralanmıştır.

İşte ilk izlediğinizde 'Ne oldu şimdi?' diyeceğiniz 39 film:

15. Mr. Nobody

IMDb puanı: 7,8

Bir çocuk, tren istasyondan ayrılmak üzereyken istasyonda bekler. Annesiyle mi gitmelidir yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karardan sonsuz olasılık doğacağının farkındadır ancak seçim yapmadığı sürece her şey mümkün olacaktır.

14. Children of Men

IMDb puanı: 7,9

Kadınların üreme yeteneklerini kaybettiği bir dünyada, 2027 yılında, eski bir aktivist, hamile kadınları denizde bulunan bir sığınağa götürmeyi kabul eder.

13. Mulholland Drive

IMDb puanı: 8

Bilinç ve bilinçaltının birbirine karışması nasıl bir sonucu doğurabilir? Bütün hayatlar birbirine girebilir.

12. The Truman Show

IMDb puanı: 8,1

Bir sigortacı, hayatının aslında bir realite TV şovu olduğunu fark ettiği zaman her şey değişir.

11. Shutter Island

IMDb puanı: 8,1

ABD polis şefi, 1954 yılında suçlu akıl hastaları için yapılmış akıl hastaları için yapılan bir hastaneden kaçan bir katilin peşine düşer.

10. Into the Wild

IMDb puanı: 8,1

Her şeyi bırakıp kendinizi doğaya bırakmak ne kadar kolay? Ya da ne kadar zorlu bir iş? Böyle bir durumda kurmak için yıllarınızı verdiğiniz hayatınız ne şekilde değişebilir?

9. A Beautiful Mind

IMDb puanı: 8,2

Jason Nash isimli bir dehanın şifre çözümü işini kabul etmesi üzerine hayatı bir kabusa dönüşüyor. Siz de onunla birlikte hayatının nasıl şekillendiğini izliyorsunuz.

8. 2001: A Space Odyssey

IMDb puanı: 8,3

Ay yüzeyinin altına görülmüş ilginç parçanın keşfinden sonra insanlık, H.A.L. 9000 isimli bir süper bilgisayarın da yardımıyla kendi köklerini aramaya koyulur.

7. Memento

IMDb puanı: 8,4

Kısa süreli hafıza kaybına sahip olan biri, eşinin cinayetinin peşine düşer.

6. The Prestige

IMDb puanı: 8,5

Trajik bir kazanın ardından iki sihirbaz, en üstün illüzyonu yapmak için birbirine meydan okur. Bu süreçte de sahip oldukları her şeyi feda eder.

5. The Unusual Suspects

IMDb puanı: 8,6

5 suçlunun bir polis soruşturması sırasında karşılaşması sonucunda bir gemideki silahlı çatışmayı anlatan karakterimiz, size daha önce hiç izlemediğiniz bir film deneyimini sunacak.

4. Interstellar

IMDb Puanı: 8,6

Bir ekip, insanlığın hayatta kalması için uzayda bulunan bir solucan deliğine doğru bir seyahat başlatır.

3. The Matrix

IMDb puanı: 8,7

Gerçeklik dediğimiz şey tam anlamıyla ne demektir? Simülasyon teorisini ele alan efsanevi filmi anlamak fazlasıyla zor olmasa da filmi sindirmenin son derece zor olduğunu söyleyebiliriz.

2. Inception

IMDb puanı: 8,8

Zihnin en korumasız olduğu rüya görme esnasında bilinçaltının derinliklerindeki sırlar çalınmıştır. Şimdiki görevdeyse bilinçaltından bir fikir çalmak değil, bir fikir gerçekleştirmek gerekmektedir.

1. Fight Club

IMDb puanı: 8,8

Listemizin zirvesinde bizi karşılayan Fight Club, sizi çok farklı bir bakış açısına soktuktan sonra filmin sonunda aklınızda oluşan her şeyi yıkacak bir şekilde sizi bırakıyor ve siz "Ben az önce ne izledim" diyerek filmi bir daha ne zaman tekrar izleyeceğinizi hesaplamaya koyuluyorsunuz.

Yalnızca en yüksek IMDb puanlı 15 filme yer verdiğimiz listenin tamamına bu bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.