WhatsApp, Arşivlenmiş Sohbetler'i Nihayet Kullanışlı Hale Getirmeye Hazırlanıyor

WhatsApp'ın iOS beta sürümü güncellendi. Bu güncelleme, kullanıcıların uzunca zamandır bekledikleri yeni nesil Arşivlenmiş Sohbetler özelliğini de test edilmesi için kullanıcılara getirdi. Özellik, arşive eklenen bir sohbetin o klasörde kalmasını ve kullanıcıya bildirim gitmemesini sağlıyor.

Facebook'un sahip olduğu anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Test Flight programı üzerinden iOS kullanıcıları için yeni bir beta sürüm güncellemesi gönderdi. Bu güncelleme, milyonlarca kullanıcının uzun zamandır beklediği bir özelliğin test edilmesini sağlıyor. Bu özellik, kullanıcıların arşive eklediği mesajlardan nihayet isterlerse sonsuza dek kurtulmalarını sağlayacak.

WhatsApp, aslında uzunca bir süredir Arşivlenmiş Sohbetler özelliğini güncellemeye çalışıyor. Geçmişte zaman zaman beta sürümlerde bir görünüp bir kaybolan özellik, arşive taşınmış bir sohbetin kullanıcının izni dışında arşivden çıkmamasını sağlıyordu. Yani bir kullanıcı, arşive gönderdiği bir sohbet grubuna mesaj geldiğinde, o mesajı görmeyecekti. İşte bu özellik şimdi WhatsApp'ın 2.21.120.10 kodlu iOS beta sürümünde görünmeye başladı.

WhatsApp'ın yenilenen Arşivlenmiş Sohbetler sayfası işte böyle görünüyor

WhatsApp'ın mevcut kararlı sürümlerinde bulunan Arşivlenmiş Sohbetler sayfası, herhangi bir işlevselliğe sahip değil. iOS ekosistemi için sunulan son beta sürümdeki Arşivlenmiş Sohbetler sayfası ise yeni bir düzenleme butonuyla geliyor. Bir kullanıcı, bu butona dokunarak arşive eklediği sohbetlerle ilgili ayarlar yapabilecek.

WhatsApp'ın yeni özelliği tüm kullanıcılara sunulduğunda, WhatsApp'ın Sohbet Ayarları bölümü de güncellenecek. Kullanıcılar, bu bölüme eklenecek yeni bir seçenekle arşivledikleri sohbetlerin sonsuza dek o klasör içinde kalmasını sağlayabilecekler. iOS beta sürümde kullanılabilir hale gelen özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağı şimdilik net değil.