Anadolu Üniversitesi AÖF e-Kampüs Sistemi Nasıl Kullanılır?

Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencileri için çıkardığı eKampüs, uzaktan eğitim alan öğrenciler arasında köprü oluyor. Ayrıca öğrenciler kendi notlarını da takip edebiliyor. Peki eKampüs sistemi nasıl kullanılır?

AÖF öğrencilerinin sayısı milyonları bulmuş durumda. Artık çok büyük bir topluluk haline geldiler. Ancak E Kampüs sisteminden önce bu öğrenciler arasında bağ kuran, iletişim kurmalarını sağlayan resmi uygulamalar yer almıyor. Anadolum eKampüs tüm bunları aynı uygulama içerisinde sunduğu gibi öğrenciler ders notlarını da takip edip, canlı dersler alabiliyorlar.

Anadolum EKampüs şu an dört farklı bileşenden oluşuyor. Öğrenme Yönetimi Sistemi(ÖYS), Öğrenen Analitiklerinin Takibi,  Canlı Ders Platformu ve mobil uygulama. Yani eskiden üç dört farklı ekrandan yapılan takip süreç AÖF E Kampüs ile tek bir uygulama üzerinden yapılıyor.

Uygulama içerisinde uzaktan eğitim alan tüm AÖF öğrencileri forum bölümünde etkileşim içerisinde kalabiliyorlar. Öğrenciler kendi aralarında WhatsApp grupları kurmaya çoktan başladı. Bu gruplarda ise adeta gerçek bir kampüs gibi AÖF çıkmış sorular ve sınav tarihleri hakkında konuşuyorlar.

Anadolum eKampüs uygulamasına nasıl girilir?

e-Kampüs uygulamasına giriş yapabilmek için AÖF öğrencisi olmanız gerekiyor. Ancak sadece bu da yeterli değil. Daha önce hiç AÖF öğrenci otomasyonu uygulamasına giriş yapmamış kişiler için öncelikle AÖF bürolarına giderek şifre almaları gerekiyor. Bu aldıkları şifreyi AÖF kampüs uygulamasına giriş yaparken kullanacağız.

Birçok farklı işlemi tek bir uygulamadan yapma şansı veren Anadolum eKampüs uygulamasına tıpkı AÖF öğrenci otomasyonu giriş yöntemi gibi TC kimlik numarası ve AÖF şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Öğrenci olmayan kişiler ise “Diğer Kullanıcı Girişi” seçeneği ile giriş yapabiliyorlar. E-Kampüs için giriş yapma ekranına buradan ulaşabilirsiniz.

AÖF öğrencileri ile konuşabilirsiniz:

AÖF eKampüs uygulamasında AÖF bölümleri hakkında veya kendi bölümünüz hakkında diğer öğrenciler ile konuşabilirsiniz. Bilgi paylaşınca güzel ifadesinin en iyi karşılığı bu olsa gerek. Çünkü diğer öğrencilerle sınavlar, sınav konuları ve daha birçok AÖF konusu hakkında konuşabilirsiniz.

Bu tarz öğrenci gruplarında sınav tarihleri ve kayıt yenileme tarihleri de konuşuluyor. Her ne kadar Anadolu Üniversitesi bu tarz dönemlerde size bilgilendirme mesajı gönderse de, bu gruplardan bu önemli anları kaçırmamak için faydalanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Anadolum eKampüs uygulamasına giriş yapmak, kendi bölümünüzü ve sınıfınızın olduğu grubu bulup kayıt isteğinde bulunmak.

AÖF ders kitapları da E-Kampüs uygulamasında bulunabiliyor:

Anadolu Üniversitesi AÖF ders kitapları normalde AÖF büroları tarafından ücretsiz olarak öğrencilere veriliyor. Ancak büroya kadar gitmek istemeyen veya kitapları zarar gören öğrenciler, daha önce farklı bir sistemden ulaşılan ders kitaplarına artık eKampüs uygulaması ile tek bir yerden ulaşabiliyorlar.

Sadece ders kitapları değil. Aynı zamanda AÖF sınav konuları ve çalışmaları gereken üniteler de yine AÖF eKampüs uygulamasında öğrencilere veriliyor. Siz de bir sonraki AÖF sınavlarına artık eKampüs uygulaması ile dilediğiniz zaman dilediğiniz yerde çalışabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken AÖF şifresi ile uygulamaya giriş yapmak.

AÖF Kayıt Yenileme tarihleri (Bahar Dönemi):

Güz dönemi için kayıt yenileme işlemleri ekim ayında tamamlandı. Artık öğrenciler sınav tarihlerini beklerken, Anadolum eKampüs ile derslerine çalışma derdinler. Bildiğiniz gibi açıköğretimde bir dönemde iki kere kayıt yenileme işlemi yapılıyor. Bu yıl için ilki tamamlandı, ikincisi ise şubat ayında olacak.

Güz dönemi sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler şubat ayı içerisinde AÖF Bahar Dönemi için kayıt yenileme işlemlerine başlayacaklar. Bahar döneminden sonra da isteyen öğrenciler yaz okulu için kayıt yenileme yaparak ders seçecekler. Peki AÖF 2019 - 2020 dönemi için AÖF kayıt yenileme tarihleri neler?

AÖF Kayıt Yenileme tarihleri 2019 - 2020:

Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Tarihleri:

  • Ders Ekle/Sil: 17 - 28 Şubat 2020
  • Mazeretli Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2020 

AÖF sınav tarihleri 2019 - 2020:

Her yıl milyonlarca öğrencinin katıldığı, sabah ve öğlen olmak üzere iki otomasyonu olan AÖF sınavları, 2019 - 2020 döneminde de öğrencileri bekliyor. Güz dönemi sınavları aralık, bahar dönemi sınavları ise nisan ayında başlayacak. Bu iki dönemde girecekleri toplam dört sınavda derslerini veremeyen öğrenciler ise Yaz Okulu’nda şansını deneyecek.

AÖF sınav tarihleri:

AÖF Güz Dönemi sınav tarihleri:

  • Güz Dönemi Ara Sınavı: 14 - 15 Aralık 2019
  • Göz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 18 - 19 Ocak 2020

AÖF Bahar Dönemi sınav tarihleri:

  • Bahar Dönemi Ara Sınavı: 18 - 19 Nisan 2020
  • Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 13 - 14 Haziran 2020

AÖF Yaz Okulu Sınavı tarihi:

  • Yaz Okulu Sınavı: 23 - 24 Ağustos 2020
  • AÖF çıkmış sorular artık E-Kampüs uygulamasında:

Sınavı geçemeyenler ne yapacaklar?

Eskiden AÖF sınavları Güz ve Bahar Dönemleri olarak iki dönem için yapılıyordu. Yani sınavları bu iki dönemde verdiniz verdiniz. Veremediğiniz dersler için diğer sene bir kez daha sınava girmeniz gerekiyordu. Ancak daha sonra getirilen sistem ile öğrenciler yazın o dönem içerisinde veremedikleri derslerin sınavlarına son bir kez daha girebiliyorlar.

Kayıtları temmuz ayı içerisinde yapılacak olan Yaz Okulu için tıpkı diğer dönemler olduğu gibi Ders Ekle/Sil işlemleri yapılıyor. Yaklaşık bir ay sonra da Yaz Okulu Sınavları iki gün olmak üzere yapılıyor. Öğrenciler burada da derslerini veremezlerse artık diğer sene vermek zorunda kalıyorlar.

Yaz Okulu Kayıt Yenileme Tarihi:

  • Ders Ekle/Sil: 6 - 10 Temmuz 2020
  • Mazeretli Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2020

AÖF çıkmış sorular artık eKampüs uygulamasında:

AÖF çıkmış sorular eskiden Anadolu Üniversitesi internet sitesinden bulunabiliyordu. Ancak öğrenci otomasyonu sayfasından değil, farklı bir bölümden ulaşılabiliyordu. eKampüs uygulaması ile bu sorun da ortadan kalkmış oldu. Artık öğrenciler tek bir yerden tüm sınavlarda çıkmış sorulara erişebiliyorlar.

Derslere çalışmanın en etkili yolu olarak da bilinen çıkmış soruları çözmek, sınav notlarında büyük etki yarattığı öğrenciler arasında da çok sık konuşulan bir durum. Çıkmış soruları çözmek hem sınav sistemine alışmanızı sağlıyor hem de sınavda karşınıza çıkabilecek soruları tahmin etmenize yarıyor.

AÖF eKampüs Canlı Ders uygulamasına nasıl katılınır:

İnternetten canlı ders uzun zamandır yaygın olan bir durumdu. Ancak artık Anadolu Üniversitesi AÖF ders çalışma imkanları arasında internetten canlı ders veriyor. eKampüs üzerinden ulaşılabilen canlı ders uygulumasında, öğrenciler kendi bölümlerinde yer alan ve sınavda çıkabilecek üniteler hakkında öğretmenlerden toplu olarak ders alıyorlar.

Bu canlı derslere katılmak isterseniz öncelikle E-Kampüs içerisinden Takvim bölümüne girmeniz gerekiyor. Ardından karşınıza çıkacak ilk bölümden canlı ders takvimine ulaşabilirsiniz. Eğer yakınlarda bir canlı ders varsa orada gün ve saatini görebilirsiniz. Canlı ders için sırasıyla yapmanız gerekenler:

  • Dersin günü ve saati geldiğinde eKampüs’te ders sayfasına girmeniz gerekiyor.
  • Eğer ders ismi gri renkte ise henüz canlı yayın başlamamış demektir.
  • Kırmızı renk görüyorsanız ders başlamış anlamına geliyor.

Eğer canlı dersi kaçırdıysanız hiç üzülmeyin. Çünkü canlı yayınlar dersin yapıldığı gün en geç 23:59’a kadar eKampüs uygulamasına yüklenmiş oluyor. Kaçırdığınız dersleri ertesi gün rahatlıkla izleyebilirsiniz. 

Dersleri mobil uygulamaları sayesinde cep telefonlarınız veya tabletleriniz ile de dilediğiniz yerde izleyebilirsiniz. Yapmanız gereken ise sadece Android veya iOS’ta uygulamaları indirmek ve yukarıdaki adımları takip etmek. Anadolu Mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Anadolum eKampüs Android - iOS indir: