Microsoft, Tasarımı ve Gücüyle Ses Getirecek Yeni Nesil Konsolu Xbox Series X'i Duyurdu

Microsoft, The Game Awards etkinliğinde sahne alarak sürpriz bir şekilde yeni nesil konsolunu duyurdu. Xbox Series X adıyla karşımıza çıkan yeni nesil konsol tasarımı ve vadettikleriyle dikkat çekti.

Microsoft yeni nesil Xbox konsolunu The Game Awards etkinliğinde duyurdu. Şimdiye kadar Project Scarlett olarak bildiğimiz konsol, Xbox Series X adıyla karşımıza çıktı ve önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek. Kısa bir tanıtım videosuyla ilk kez gösterilen Xbox konsolu tasarımıyla da oldukça dikkat çekici görünüyor.

Xbox başkanı Phil Spencer, "Xbox Series X gelecek tatil sezonunda bizi konsol oyunculuğunun geleceğine götürecek. En hızlı ve en güçlü Xbox konsolumuz performans, hız ve uyumluluğu yeni bir seviye oluşturacak" dedi. Ayrıca Microsoft'un 15 oyun stüdyosuyla tarihinin en büyük ve en yaratıcı çeşitlilikteki platforma özel oyun serisini geliştirdiğini belirtti. Bu oyunlardan ilki Senua's Saga: Hellblade 2 olacak.

Microsoft, Xbox özel oyunlarını Windows 10 mağazasında ve Steam aracılığıyla oyunculara sunacağını da açıkladı. Oyunlar üzerinde 15 stüdyo çalışıyor ve eğer Microsoft rotasını değiştirmezse oyunlarını PC üzerinden de yayınlanacak. Bazıları PC için Xbox Game Pass'e de dahil edilebilir.

Konsolun en göze çarpan özelliği tasarımı denebilir. Alıştığımız tasarımlardan uzak kule tipi masaüstü bilgisayarları andıran bir görünümle karşımıza çıkan yeni Xbox Series X, Mini ITX anakartlı PC kasasına benziyor. Oyuncular televizyonun yanında küçük bir PC'ye yer açmak zorunda kalacaklar gibi görünüyor.

Kontrol cihazına gelecek olursak, Microsoft bugün ayrıca yeni Xbox Wireless Controller hakkında da konuştu. Spencer, "Boyutu ve şekli daha geniş bir kitleye hitap edecek şekilde düzenlendi ve ayrıca ekran görüntüleri ve oyun klipleri almayı kolaylaştırmak için yeni bir Share düğmesine sahip" dedi. Yeni kontrol cihazı, mevcut Xbox One konsolları ve Windows 10 PC'lerle uyumlu şekilde çalışacak.

Xbox Series X, AMD'nin Zen 2 ve Radeon RDNA mimarisine dayanan özel olarak tasarlanmış işlemcilerini içeriyor. Microsoft, yükleme sürelerini artıracağını vaadettiği Xbox Series X'te NVMe SSD kullanıyor. Yeni nesil konsol ayrıca 8K çözünürlük, oyunlarda 120 fps'ye kadar kare hızı, ışın izleme teknolojisi ve değişken yenileme hızı desteği de sunacak.

Yeni donanımlarla geliştiriciler de oyunlarında daha yüksek özellikleri hedefleyecekler. Xbox Series X'in ardından Sony'nin PlayStation 5 hamlesini merakla bekliyoruz.

İşte karşınızda Xbox Series X