Son Zamanlarda YouTube Trendler'in Gediklisi Olan Türk Kadın YouTuber: Işıl Işık

2 yıldır korku içerikli hikayelerini YouTube'da paylaşan Işıl Işık, bu alanda içerik üreten Türkiye'deki tek kadın YouTuber olarak dikkat çekiyor. İşinde oldukça iyi olan Işık, popülaritesini de günden güne artırıyor.

Korku, gerilim ve paranormal içerikli YouTube videoları her zaman ilgi görmüştür. Bu alanda içerik üreten YouTuber’ları düşünmenizi istesek muhtemelen aklınıza gelen tüm isimler erkek olacaktır. Ancak korku ve paranormal hikaye videoları ile son dönemde popülerliğini iyiden iyiye artıran ve YouTube Trendler’e girmeyi başaran bir kadın YouTuber da bulunuyor.

Işıl Işık, Türkiye’de paranormal ve korku hikayeleri üzerine içerik oluşturan tek kadın YouTuber. Şu ana kadar 300’ün üzerinde video yayınlayan ve 468 bin abonesi bulunan Işıl Işık, şehir efsaneleri, korku hikayeleri ve paranormal olaylarla takipçilerini fazlasıyla germeyi ve beklentileri karşılamayı başarıyor.

Işıl Işık kimdir?

Işıl Işık, Anadolu Üniversitesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans için Avustralya, Sydney’e gitti ve burada 4 yıl kaldı. Yüksek lisansın ardından direkt Türkiye’ye dönmek istemeyen Işık, dil eğitimi için Japonya’ya gitti ve burada da bir yıl kaldı. Ancak 9,1’lik büyük Japonya depreminden sonra Türkiye’ye temelli dönüş gerçekleştirdi.

Işıl Işık’ın YouTube kanalı Aralık 2012’de açılmış olsa da Işık, takipçilerini ekran başında korkudan titreten hikayelerini yayınlamaya 2017 yılında başladı. Üstelik Işık, başarılı bir YouTuber olmasının yanı sıra özel bir şirkette yönetici pozisyonunda çalışmaya da devam ediyor. Daha da önemlisi Işıl Işık, en azından şu anda YouTube için iş dünyasından kopmayı düşünmüyor.

Işıl Işık’ın bu kadar düzgün bir diksiyona ve anlatı yeteneğine sahip olmasının altında yatan en önemli nedenlerden biri, çok fazla kültür görmüş ve farklı insanlarla tanışmış olması. Gerçek bir seyahat tutkunu olan Işık, bugüne kadar 40’a yakın ülkeye seyahat etmiş durumda. Dolayısı ile ürkütücü hikayelerinin altında büyük bir birikim olduğunu söylemek mümkün.