PlayStation 5'in Tanıtım Tarihi, Etkileyici Detaylarla Açığa Çıktı

4chan'de yer alan bir gönderiye göre heyecanla beklenen PlayStation 5'in tanıtım tarihi açığa çıktı. İddialara göre Sony, bu etkinlik kapsamında PlayStation 5'in fiyatı da dahil olmak üzere tüm detaylarını kamuoyu ile paylaşacak.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, uzunca bir süredir yaklaşmakta olan yeni oyun konsolu PlayStation 5'le gündemde. Şirket, bugüne kadar yaptığı açıklamalarla PlayStation 5'le ilgili genel bilgileri vererek bu konsolun tasarımını gösterdi. Ancak şu ana dek PlayStation 5'in çıkış tarihi ve fiyatıyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Son iddialarsa PlayStation 5'in tanıtım tarihinin belli olduğunu, bu etkinliğin çok kısa bir süre sonra gerçekleşeceğini ortaya koyuyor. 

Her ne kadar tartışmalı bir platform olsa da zaman zaman bomba haberlerin patladığı bir internet mecrası olan 4chan'de yer alan bir gönderiye göre Sony, önümüzdeki günlerde bir etkinlik düzenleyecek. İddialara göre bu etkinlik, sadece PlayStation 5'in çıkış tarihi olarak kayıtlara geçmeyecek. Sony, bu etkinlik kapsamında PlayStation 5'le ilgili tüm detayları gün yüzüne çıkaracak. Yani bu iddialar doğruysa uzun zamandır süren bekleyişimiz, kısa bir süre sonra sona ermiş olacak.

İddialara göre PlayStation 5, 9 Eylül'de tanıtılacak

4chan'de yer alan gönderiye göre Sony, PlayStation 5 için 9 Eylül'de bir etkinlik planlıyor. Şirket bu etkinlikte PlayStation 5'in donanım özelliklerini ve ekipmanlarını da canlı kanlı gösterecekmiş. Üstelik PlayStation 5 hayranlarının bu etkinlik kapsamında yeni konsolun arayüzünü de görecekleri ifade ediliyor. Tüm bunlara ek olarak, konsolun fiyatı da 9 Eylül'de düzenlenecek etkinlikle gün yüzüne çıkacakmış.

İşte 4chan'de yer alan o gönderi

Eğer 4chan'deki gönderiye inanacak olursak PlayStation 5'in 9 Eylül'deki etkinliğinde göreceğimiz şeyler bunlarla sınırlı olmayacak. İddialara göre düzenlenecek etkinlikle birlikte PlayStation Now hizmetinin kullanılmaya başlayacağı yeni ülkeler açıklanacak, PlayStation 5 için hazırlanan oyunlarla ilgili de yeni tanıtım videoları görecekmişiz. Ayrıca Sony Interactive Entertainment Japan Studio'nun geliştirdiği özel bir korku oyunu da bu etkinlik kapsamında duyurulacak. Ancak bunların bir iddiadan öteye geçmediğini, Sony tarafından yapılacak açıklamaların esas kabul edileceğini unutmamak gerekiyor.