Hakkı Bulut'tan Reynmen'e: Müziğimi Çalıp, Arap Şeyhleri Gibi Oynamışsın

210
27
20
3
2
Ünlü şarkıcı Hakkı Bulut, internet fenomeni Reynmen'in kendisine ait olan 'Kızlar' isimli bir şarkının müziğini çaldığını iddia etti. Durumu Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'ne bildiren Bulut, birliğin yapacağı incelemeyi bekliyor.

Zaman zaman girdiği polemiklerle haberlerimize konu olmayı başaran Reynmen lakaplı internet fenomeni Yusuf Aktaş, bu kez de ünlü şarkıcı Hakkı Bulut'la karşı karşıya geldi. İnternet fenomenine adeta ateş püsküren Hakkı Bulut, Reynmen'in kendisine ait olan "Kızlar" isimli şarkının müziğini izinsiz olarak kullandığını açıkladı. 

Hakkı Bulut tarafından yapılan açıklamalara göre konu, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'ne (MESAM) bildirilmiş durumda. Birliğin yönetim kurulundaki isimlerden bir tanesinin Kadir Şeker isimli bir adam olduğunu ifade eden Bulut, bu kişinin Kızlar isimli şarkının müziğindeki bağlamacı olduğunu belirtiyor. Kadir Şeker, Reynmen'in şarkısını dinlemesi üzerine "Abi benim çaldığım müziği koymuşlar oraya" diyerek, şaşkınlığını gizleyememiş.

Arayıp özür dilese de geç oldu

Hakkı Bulut

Hakkı Bulut tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi;

Popçu mudur, rockçı mıdır bilmediğim Reynmen diye biri var. Gayet de güzel millet seviyor. Bir gün bir baktım, benim şarkımı alıp koymuş albümüne. 1986 yılında Nazlım albümünde 'Kızlar kızlar güzelim kızlar, sarışın esmer kumral kızlar, size kötü diyenin dili kurusun, kiminiz melek kiminiz huri.' şeklinde sözleri olan bir şarkım var. Reynmen bu şarkımın müziğini olduğu gibi almış, üzerine söz yazmış söylüyor. Bir de klip çekmiş yanına almış bir arkadaşını (Lil Bege) Arap Şeyhleri gibi giyinmişler kafalarını da sarmışlar, benim şarkımla dans ediyorlar. Bana hiç haber de vermemişler. Düşündüm taşındım biraz da kaşındım 'ne yapsam' dedim şimdi mahkemeye versem kazanırım. Çünkü olduğu gibi benim müziğimi almış. Sonra baktım bu genci bir çok insan seviyor, 'mahkemeye gidersem o insanları da üzebilirim' diye düşündüm, sesimi çıkarmadım sadece MESAM bilim kuruluna bildirdim. Bakın bu arkadaş benim şarkımı almış fonda çalıyor, bir hata yapmıştır belki de bilmeden yapmıştır bunun aranjesini yapan kimse o da safmış 'Nasıl olsa Hakkı Bulut bunun farkına varmaz' diye düşünmüş.

Reynmen sana sesleniyorum, duydun mu? Ben bu kadar centilmenim. Şimdi arayıp özür dilese de geç oldu, daha önce arayıp da 'Hakkı Abi bilmeden senin müziğine şarkı okumuşum' deseydi canın sağolsun derdim. Şimdi bilim teftiş kurulundan rapor gelecek bana, orada inceliyorlar. Aksiliğe bak ki yönetim kurulunda olan biri de Kadir Şeker. O zaman o bağlama çalmıştı orkestrada 'Kızlar' adlı bu şarkıyı seslendirirken. Şarkıyı dinledi şoke oldu 'Aaaa abi benim çaldığım müziği koymuşlar oraya' dedi. Yani Reynmen'in işi zor​...

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/kultur/202107231045032233-hakki-buluttan-reynmene-benim-sarkimi-alip-koymus-albumune/
210
27
20
3
2
Emoji İle Tepki Ver
210
27
20
3
2