Huawei, HarmonyOS ile Çalışan İlk Akıllı Telefonun 2021'de Gelebileceğini İma Etti

23
4
3
2
2
Huawei Geliştirici Konferansı 2020'de önemli açıklamalarda bulunan Richard Yu, HarmonyOS ile çalışan ilk akıllı telefonların 2021’de geleceğini ima etti. İlk telefonun bir amiral gemisi mi yoksa bütçe dostu bir telefon mu olacağı ise bilinmiyor.

Çinli teknoloji devi Huawei, Geliştirici Konferansı 2020’yi bugün itibarıyla başlattı ve geçtiğimiz yıl, ABD’nin şirkete olan yaptırımları nedeniyle duyurmuş olduğu kendi işletim sistemi HarmonyOS hakkında son derece önemli açıklamalarda bulundu.

Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre HarmonyOS 2.0 SDK beta, bugün itibarıyla geliştiricilerin erişimine açılacak. Söz konusu beta sürüm ne yazık ki yalnızca akıllı saat, otomobil bilgi-eğlence sistemleri ve TV gibi ürünleri destekleyecek.

HarmonyOS 2.0 SDK, aralıkta akıllı telefonlar için de yayınlanacak

huawei

Bununla birlikte Huawei, HarmonyOS 2.0 SDK akıllı telefon versiyonunu ise 2020 bitmeden, aralık ayında geliştiricilere sunacak. The Verge tarafından aktarılan bilgiye göre Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, HarmonyOS ile çalışan ilk akıllı telefonların 2021’de geleceğini ima etti.

HarmonyOS ile ilgili söylentiler, işletim sisteminin ilk olarak gelecek yıl tanıtılacak Huawei P50’de kullanılacağı yönünde. Yine de Huawei’nin yeni işletim sistemini bir amiral gemisinde piyasaya sürmeden önce uygun fiyatlı bir akıllı telefon ile test etmesi daha yüksek ihtimal gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/9/10/21430275/huawei-harmonyos-smartphones-release-date
23
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
23
4
3
2
2