Huawei'yi Yıkan İddia: Samsung ve LG, Huawei'ye Ekran Göndermeyi Durduracak

64
49
22
8
6
Güney Kore'de yayınlanan yeni bir habere göre hem LG hem de Samsung, ABD yaptırımları nedeniyle Huawei'ye ekran sevkiyatını durduracak. Dahası, Samsung ve SK'nın Huawei'ye bellek yongaları göndermeyi de keseceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında ABD, Huawei’yi ticari kara listeye aldığından bu yana Çinli akıllı telefon üretici için işler hiç de kolay olmadı. Şirket önce Google Mobil Servisleri’ni kullanamadı, ardından üçüncü parti işlemci üreticileri ve TSMC gibi kendi Kirin işlemcilerinin üretiminden sorumlu olan şirketlerle ortaklığı bozuldu. Ancak yeni ortaya çıkan bilgilere göre Huawei için işler ilerleyen dönemde daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak.

Güney Koreli haber sitesi Chosun Biz tarafından aktarılan bilgilere göre Samsung Display ve LG, Huawei’nin amiral segmentindeki akıllı telefon ekranı siparişlerini askıya almaya karar vermiş durumda. Aynı habere göre iki teknoloji devinin Huawei’ye ekran tedariğini durdurma kararı, 15 Eylül itibarıyla geçerli olacak.

"Samsung, Huawei'ye bellek yongası göndermeyi de durduracak"

huawei lg samsung

Huawei, akıllı telefon ekranlarının büyük çoğunluğunu yine Çinli bir şirket olan BOE’den sağlıyor olsa da özellikle amiral gemisi segmentte Samsung ve LG de önemli tedarikçiler arasında yer alıyor. Chosun Biz, Huawei’nin Samsung ve LG’nin tedarik durdurma kararına karşılık Visionox, Tianma ve CSOT’un ekranlarını test etmeye başladığını belirtti.

Dahası, Huawei’nin nasıl ve nereden tedarik edeceğini düşünmesi gereken tek bileşen ekran değil. Paylaşılan bazı haberlere göre Samsung Electronics ve SK Hynix de Huawei ile olan iş birliğini askıya almayı planlıyor. İki şirketin de Huawei’ye bellek yongaları tedarik ettiğini düşünürsek Huawei’nin yakın gelecekte akıllı telefon üretiminde tahmin edilenden çok daha fazla sorunla karşılaşacağını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/huawei-display-supply-1156657/
64
49
22
8
6
Emoji İle Tepki Ver
64
49
22
8
6