10
4
3
1
1

Havaalanlarında unutulan ürünler, bazı dönemlerde ihaleyle satışa sunulur. Bu ürünler, normal fiyatın çok altından satışa sunulduğu için istenilen ürünleri uygun fiyata satın alabilmemize olanak tanır. Her alanda olduğu gibi bu tarz kampanyalar da pek çok dolandırıcı için bir fırsat olarak görülmekte. Bugünkü videomuzda havalanında unutulan Galaxy S8’leri 200 TL’ye sattığını iddia eden yerden sipariş verdik. Binlerce TL değerindeki Samsung Galaxy S8’leri 200 TL’den sattığını iddia eden bu kişilere itibar etmemeniz için bir örnekle daha karşınızdayız. 

Daha önce hazırladığımız videolarda olduğu gibi yine bir dolandırıcılıkla karşı karşıyayız. Galaxy S8 sattığını iddia eden kişiden satın aldığımız telefon Galaxy S8 çıkmadı. Son derece eski bir model olan tuşlu bir Samsung cihazını gönderen dolandırıcılar, bu hamleleriyle teknolojiyle ilgisi olmayan insanları dolandırmayı hedefliyorlar. 

Elimize ulaşan kutuya baktığımızda, karşımıza hızıyla Flash’a rakip olacak bir şarj adaptörü, dünyaları depolayabilen bir batarya ve günümüzün en son teknoloji ürünleriyle donatılan bir telefon karşımıza çıkıyor. 

Bu Bir Dolandırıcılık mı?

Kısa süre önce Atatürk Havalimanında unutulan yolcu eşyalarının satışa sunulacağı haberini fırsat bilen bazı kişiler, bu haberi bir reklam aracı olarak kullanarak telefon satışlarına başladılar. Aslında alakası olmayan telefonları ihaleyle ucuza satın aldıklarını, o sebeple uygun fiyatla sattıklarını söyleyen bu kişiler, göndereceklerini duyurdukları telefondan tamamen farklı bir telefon gönderiyorlar. Gönderilen telefonun değeri, ödediğimiz 200 TL’ye hemen hemen denk geliyor olsa da bize gösterilen ürünün elimize ulaşmadığını görüyoruz.

Özellikle bazı televizyon kanallarında “5 Kavanoz bal 100 TL” tarzı ilanlarla akıllı telefon satan kişilere dikkat etmekte fayda var. Değerinin çok altında satılan telefonlar, çok yüksek ihtimalle birer dolandırıcılık malzemesi oluyor. Özellikle teknolojiyle pek arası olmayan kişiler ise uygun fiyatlı olduğunu düşünerek bu ürünleri satın alıyorlar. Karşılarına çıkan tablo ise pek çok kişiyi üzecek cinsten. 

10
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
4
3
1
1