Hepsiburada, Kullanıcı Sayısını Açıkladı: Sadece 3 Ayda 10 Milyar TL Satış Yaptı!

22
6
2
2
0
Hepsiburada, üçüncü çeyreğe ilişkin mali durum raporu yayınladı. Yayınlanan rapor, Hepsiburada'nın son üç ayının çok iyi geçtiğini gözler önüne seriyor.

Türkiye'nin en popüler e-ticaret platformları arasında yer alan Hepsiburada, 2022'nin üçüncü çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. Paylaşılan rapor, 2022 yılının Hepsiburada için adeta "efsane" geçtiğini gözler önüne seriyor.

Hepsiburada tarafından yapılan açıklamalara göre 2022'nin üçüncü çeyreğinde 10.7 milyar lira para kazanıldı. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 66 yüksek. Üçüncü çeyrekte 14.7 milyon sipariş alan platform, satışlarını yıllık bazda yüzde 26 artırmış oldu.

İşte Hepsiburada'nın açıkladığı verilerde öne çıkanlar

Hepsiburada

  • 3. çeyrek gelirleri yüzde 66 artışla 10.7 milyar TL oldu.
  • 3. çeyrek satışları yüzde 26 artışla 14.7 milyon adet oldu.
  • 3. çeyrek aktif müşteri sayısı yüzde 11 artışla 11.8 milyon kişi oldu.
  • 3. çeyrek aktif satıcı sayısı yüzde 42 artışla 94 bin 300'ü aştı.
  • 3. çeyrek sektördeki pazar payı oranı yüzde 68,2 oldu.
  • 30 Eylül 2022 itibarıyla satılan ürün çeşidi sayısı 145 milyon oldu.
  • Ödemelerin yüzde 44'ü Hepsipay Cüzdanım üzerinden gerçekleştirildi.
  • Hepsijet ile gönderilen kargoların yüzde 84'ü ertesi gün teslim edildi.

Açıklanan rapor ile ilgili açıklama yapan isimse Hepsiburada CEO'su Murat Emirdağ oldu. Emirdağ, şu ifadeleri kullandı:

Müşterilerimize ve iş ortaklarımıza fayda yaratabilmek amacıyla tüm ekibimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Birlikte sadece e-ticarette değil, aynı zamanda finansal teknolojiler, lojistik, reklam hizmetleri ve benzeri alanlarda da güçlü kabiliyetlere sahip entegre bir teknoloji ekosistemi geliştirdik. Türkiye’nin Hepsiburadası olarak iş ortaklarımız, teknolojimiz, ticaret ekosistemimiz, ekibimiz ve kültürümüzle Türkiye‘yi global arenada temsil eden bir marka olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Ülkemizde yerli e-ticaret ekosistemi ve teknolojilerinin gelişmesine liderlik etme ve müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırma gayemiz doğrultusunda, Türkiye’nin teknolojiyle ve e-ticaretle üretilen katma değerinin yine Türkiye’de yatırıma dönüşmesi ve küresel başarı hikayesi olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.dunya.com/sehirler/makine-sektorunun-buyuk-bulusmasina-sayili-gunler-kaldi-haberi-676564
22
6
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
22
6
2
2
0