Hindistan'da İki Tren Çarpıştı! Yaklaşık 900 Yaralı, 280'den Fazla Can Kaybı Var

13
5
4
0
0
Hindistan'da iki yolcu treninin raydan çıkması sonucu en az 280 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 900 kişi de yaralandı. Kurtarma ekipleri hala enkazda mahsur kalan yolcuları kurtarmaya çalışıyor.

Hindistan'da tren kazaları sık sık yaşanıyor. Ülkede her gün yaklaşık 12 milyon kişi trenle seyahat ediyor. Ancak demiryollarının eski ve bakımsız olması, sinyalizasyon sisteminin yetersizliği ve insan hataları nedeniyle yüzlerce kaza meydana geliyor.

Son olarak Kolkata'nın yaklaşık 220 kilometre güneybatısında iki yolcu treninin raydan çıkması ülke tarihinin en ölümcül tren kazalarından birine neden oldu. Bir trenin 10 ila 12 vagonunun raydan çıktığı ve bu trene karşı yönden gelen başka bir yolcu treninin çarptığı belirtildi.

Kazanın nedeni araştırılıyor

Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Demiryolları Bakanlığı sözcüsü Amitabh Sharma, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Sharma, kazanın olası nedenleri arasında rayların kopması, fren sisteminin arızalanması veya sürücülerin dikkatsizliği olabileceğini söyledi.

Kazanın ardından Hindistan Başbakanı Narendra Modi, olay yerine giden kurtarma ekiplerine teşekkür etti ve yaralılara acil şifalar diledi. Modi, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye mesajı gönderdi ve hükümetin gerekli yardımı sağlayacağını söz verdi.

Hindistan'da son büyük tren kazası Ağustos 1995'te yaşanmıştı. Yeni Delhi yakınlarında iki tren çarpışmış ve 358 kişi ölmüştü. Uzmanlar, Hindistan'ın demiryolu altyapısını modernize etmesi gerektiğini belirtiyor.

13
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
5
4
0
0