Hint Polisi, Sınav Döneminde PUBG Oynayan Öğrencileri Tutukluyor

78
20
3
3
3
The Times of India'nın haberine göre PUBG hakkında alınan karar gereği sınav döneminde PUBG oynayan öğrenciler, Hint polisi tarafından tutuklanacak.

Hint polisi, Hindistan’ın batısında yer alan Rajkot şehrinde 10’dan fazla öğrenciyi popüler Battle Royale oyunu PUBG’yi oynadıkları için tutukladı. Ayrıca oyun, Gucerat Eyaleti’nin belirli bölgelerinde yasaklandı. Rajkot polisi, son günlerde gündemi oldukça meşgul eden Momo ile birlikte PUBG’yi, gençlere kötü örnek olduğu ve şiddete sürüklediği gerekçesiyle yasakladıklarını Twitter’dan açıkladı.

Bu karar ne kadar garip gözükse de yasakların sadece kısa bir süreliğine geçerli olacağını belirtelim. 9 Mart ile 30 Nisan arasında uygulanacak bu yasağın gerçek sebebi, bu oyunun öğrencilerin akademik performanslarını kötü yönde etkilemesi ve notlarını düşürmesi.

Polis müdürü Manoj Agrawal, The Indian Express’e yaptığı açıklamada PUBG oynamanın şu an bir suç olarak görüldüğünü ve topluma açık alanlarda oyunu oynandığı tespit edilen kişileri tutukladıklarını söyledi. Tutuklanan kişilerin mahkemede yargılanması da söz konusu. Hindistan hükûmetinin bu hamlesi, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle dünyanın dört bir yanından tepki çekti.

Kaynak : https://thenextweb.com/in/2019/03/14/indian-police-are-arresting-students-for-playing-pubg-during-exam-season/
78
20
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
78
20
3
3
3