HMD Global, Android Kullanan İlk Nokia Telefonlara Güncelleme Sunmaya Devam Edecek

16
3
1
0
0
Finli şirket HMD Global, Nokia adı altında çıkardıkları ilk Android telefonları Nokia 5, Nokia 6 ve Nokia 8 telefonlarının bir yıl daha güvenlik güncelleştirmelerini almaya devam edeceğini açıkladı. HMD Global'ın bu hamlesi, telefonlarına güncelleme sunmayı kısa sürede kesen şirketlere göre oldukça yerinde bir hamle olarak yorumlandı.

Nokia adı altında Android işletim sistemine sahip ilk akıllı telefon, 2017 yılının Şubat ayında HMD Global tarafından duyurulmuştu. Çıkan ilk seri; Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6'dan oluşmaktaydı. Bundan birkaç ay sonra da şirket, ilk amiral telefonu olan Nokia 8’i duyurmuştu.

Telefonlarının yayınlanış yılında şirket, akıllı telefonlarının iki yıl boyunca düzenli olarak güvenlik güncelleştirmesi alacaklarına dair söz vermişti. Şirket yeni verdiği karar ile bu sözünü aştı. Nokia adı altında çıkan ilk Android telefonlar, bir yıl daha üç ayda bir gelen güvenlik güncelleştirmelerini almaya devam edecek.

HMD Global, verdiği güncelleme sözüne 1 yıl daha ekledi:

nokia hmd global

Nokia 3, Eylül 2019'dan Eylül 2020'ye kadar üç ayda bir gelen güvenlik güncellemelerini almaya başlayan ilk akıllı telefon olacak. Nokia 5, Nokia 6 ve Nokia 8 ise Ekim 2019'dan Ekim 2020'ye kadar üç ayda bir güvenlik güncelleştirmelerini alacak.

ABD ve Hindistan’da Nokia 6’nın Amazon’da satılan versiyonu, Ekim 2019’dan sonra üç aylık güvenlik güncellemelerini almaya uygun olmayacak. Ayrıca HMD Global, Nokia 2’nin Kasım 2019’da güvenlik güncelleştirmelerini almaya son vereceğini açıkladı.

nokia hmd global

Çoğu Android telefon üreticisi, cihazlarının gelen güvenlik güncelleştirmelerini iki yıl boyunca alacaklarının sözünü verir. Dolayısıyla HMD Global’ı bu konuda tebrik etmek lazım çünkü hem sözlerini tuttular hem de sözlerinin ötesine geçtiler ve bir yıl daha destek sağladılar.

HMD Global tarafından piyasaya sürülen neredeyse tüm Nokia telefonları Google’ın Android One programı bünyesinde bulunmakta. Bu da telefonlara üç yıl boyunca büyük işletim sistemi güncellemeleri ve güvenlik güncelleştirmeleri getirilmesini sağlıyor.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/hmds-first-android-phones-are-getting-extra-year-security-updates
16
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
1
0
0