Önce Bi' 5'i Çıksaydı: Huawei, 6G Çalışmalarına Şimdiden Başladı

29
14
4
3
1
Büyük firmaların araştırma geliştirme çalışmaları, ürün piyasaya çıkmadan yıllar önce başlar. Huawei de 6G için şimdiden çalışmalara başlayarak bu pazarda da etkili olmayı amaçladığını gösteriyor.

Huawei, 5G teknolojisine yaptığı yatırımla dikkat çekmiş ve bir anda sektörün sayılı altyapı ekipman tedarikçilerinden birine dönüşmüştü. Çinli teknoloji devi şu anda ticaret savaşlarından dolayı sıkıntı yaşasa da daha şimdiden 6G’ye hazırlanmaya başlıyor.

Huawei’nin 6G çalışmaları Kanada’da başladı

huawei-kanada-ar-ge-merkezi

Çinli firmanın Kanada, Ottawa’daki merkezinde 6G teknolojisi için ilk araştırma geliştirme çalışmaları başladı. Şu anda 6G için bir standart bulunmuyor ve büyük firmaların 6G projeleri bu aşamada sadece teorik durumda. 

Öte yandan Huawei, 10 yıldan uzun süredir 5G için çalışmalarını devam ettiriyordu. Bu süreçte 13 üniversite ve çeşitli kuruluşlarla iş birliği yapan firmanın Kanada’daki yatırımı, kurucusu Ren Zhengfei’ye göre ‘birkaç milyar dolar’ı buluyor.

huawei-binası

Huawei’nin girişimi, 2030 yılına kadar 6G teknolojisini görmemizin zor olduğunu gösteriyor. Huawei, 5G çalışmalarına da 2009 yılında başlamıştı. Toplamda 2 milyar dolar harcayan firma, 5G'ye en çok yatırım yapan isimler arasında yer alıyor. 

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/08/14/huawei-labs-in-ottawa-commence-6g-research-development/
29
14
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
29
14
4
3
1