Huawei'nin 5G Dizüstü Bilgisayar Çalışmalarına Yeniden Başladığı İddia Edildi

8
3
2
1
0
Bu sene içerisinde yaşadığı olaylardan sonra dizüstü bilgisayar üretimini süresiz bir şekilde askıya alan Huawei tekrar işin başına dönmüş gibi görünüyor. Sektördeki tedarik zincirlerinden bir kaynak, Huawei'nin dizüstü bilgisayarlar için parçalar sipariş ettiğini söyledi. Bu da Huawei'nin yeniden 5G destekli dizüstü bilgisayar üzerine çalışabileceği ihtimallerini ortaya çıkardı.

ABD ve Huawei, bu senenin başlarında ciddi bir tartışmanın içerisine girmişti. ABD'nin Huawei'yi kara listeye almasının ardından birçok Amerika menşeli parça üreticisi, Huawei ile olan bağlantısını kesmişti. Birçok kişi bu konunun akıllı telefonlar üzerine olan etkisi üzerinde durmuş olsa da Huawei, birçok alanda bu konudan etkilenmişti.

Bu yılın başlarında Huawei'nin ABD ile arasında geçen olaylardan sonra dizüstü bilgisayar üretimini durduracağı hakkında bir söylenti çıkmıştı. Uzun bir süre Huawei'nin dizüstü bilgisayarına yönelik bir bilgi alamayınca bilginin doğru olabileceği düşünüldü.

huawei 5g bilgisayar

Bilgilerin doğruluk payı beklenenden yüksek olacak ki endüstrideki tedarik zincirinden bir kaynak, Huawei'nin dizüstü bilgisayarlar için yeni siparişler verdiğini ve 5G bağlantı özelliğine sahip dizüstü bilgisayarı üzerine çalıştığını belirtti.

Günümüzün en önemli teknolojilerinden biri olan 5G özellikli bir dizüstü bilgisayarın duyurulup duyurulmayacağı şu an için bilinmiyor olsa da Huawei'nin bu konu üzerine düşeceği düşünülüyor. ABD ile yaşadığı sorunun ardından tekrar dizüstü bilgisayar parçaları sipariş eden Çinli teknoloji devinden yakın zamanda haberlerin geleceği de tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-reportedly-resumed-work-on-5g-notebook-development/
8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0