Huawei, Akıllı Telefonlarda Ay'a Özel Bir Çekim Modunu Patentledi

32
16
2
1
0
Huawei'nin P30 Pro cihazlarıyla tanıttığı Ay çekim modu, birçok kullanıcının gözdesi haline gelmişti. Huawei'nin ortaya çıkan yeni patenti, bu modun başka cihazlarda da kullanılabileceğinin ipuçlarını verdi.

Teknoloji devi Huawei'nin, P30 Pro'yu tanıtmasının ardından Ay çekim modu, P30 Pro sahipleri arasında yaygınlaşmaya başladı. Huawei'nin tüketici departmanı CEO'su Yu Chengdong, Huawei'nin Ay çekimi özelliğini ilk kez P30 Pro'da duyurmuştu. Şimdiki patent dosyasıyla Huawei'nin bu özelliği başka cihazlarda da kullanmak istediği ortaya çıktı.

22 Şubat 2019 tarihinde 201910134047.X ismiyle yapılan patent başvurusu, elektronik ekipmanlarla Ay fotoğrafı çekmek için bir çözüm sunuyor. Huawei'nin geliştirdiği yöntemde Ay otomatik olarak algılanıyor ve kamera, otomatik olarak Ay çekim moduna giriyor. Bu mod sayesinde Ay'ın düzgün bir görüntüsü elde edilebiliyor.

huawei

P30 kullanıcılarının fotoğraf deneyimlerine göre Ay çekim modu, çoklu kare çekimlerinin yanı sıra konturları da net bir şekilde görülebiliyor. Farklı pozlama parametrelerini kullanan özellik, farklı bir işleme sürecinden geçiyor. Tüm bu işlemlerin sonucunda Huawei'nin iddialarına göre son derece profesyonel Ay fotoğrafları ortaya çıkıyor.

p30 pro

Şu an için elimizde yalnızca patent dosyaları olduğu için teknolojinin ne zaman diğer cihazlarda görüleceği ya da hangi cihazlarla hayatımıza gireceğine dair bir bilgi bulunmuyor. Huawei'den de resmi bir açıklama gelmediği için net bir şey söylemek zor ancak yakın zamanda teknolojinin farklı cihazlarda da yer alması bekleniyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/07/17/huawei-applies-for-a-patent-for-an-electronic-moon-capture-technology/
32
16
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
32
16
2
1
0