Huawei CEO'sundan Çin Hükümetine: Amerika'ya Karşı Bir Misilleme İstemiyorum

36
12
11
7
5
Amerika yaptırımlarının ardından Huawei cephesinden açıklamalar kesilmiyor. Yaşanan olayların ardından zor günler geçiren Huawei'nin kurucusu ve CEO'su 74 yaşındaki Ren Zhengfei, yapmış olduğu açıklamalarda Çin hükümetinin Amerika'ya karşı bir misilleme kararı alması halinde, alınan bu kararı ilk kendisinin protesto edeceğini söyledi.

Huawei, Trump yönetiminin uyguladığı yasaklamalar ve yaptırımlardan sağ çıkmaya çalışıyor. Trump'ın kararından sonra önce Google'dan gelen lisans iptali, ardından da Intel ve Qualcomm tarafından alınan kararlar derken, ARM'nin de şirkete çip satmayacağını söylemesi üzerine Huawei, kendi işletim sistemleri üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Ancak buna rağmen tüketicilerin tedirgin olması doğrudan Huawei markasının ismini ve satışlarını etkilemişti. Hatta bu yaşanan bu olaylar sonucunda da şirket, bir fabrikasında üretimi durdurmuştu. Huawei CEO'su Ren Zhengfei daha önce yapmış olduğu sert açıklamaların ardından bir kez daha kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Ren Zhengfei yaptığı açıklamalarda, Çin hükümetinden Amerika'ya karşı bir misilleme beklemediğini belirterek, eğer Çin hükümeti böyle bir misilleme kararı alırsa alınan bu kararı ilk ben prostesto edeceğim dedi. Huawei'nin durumunu ortası açık olan bir uçağa benzeten Zhengfei, bu  şekilde havada kalmanın ne kadar zor olduğunu bildiklerini ancak yine de bunun üzerine çalıştıklarını ve havada kalmanın bir yolunu bulacaklarına inandıklarını açıkladı. 

Huawei'ye karşı alınan bu kararların Huawei ile ilgili olmadığını, durumun tamamen Amerika ve Çin'in arasında geçen ticaret savaşlarından kaynaklandığı artık herkes tarafından söylenen bir gerçek haline geldi. İki devlet arasındaki savaşa bir şekilde dahil edilen Huawei, önümüzdeki günlerde ne gibi adımlar atacak hepimiz bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/26/18641043/huawei-ren-zhengfei-bloomberg-interview-china-retaliation-protest
36
12
11
7
5
Emoji İle Tepki Ver
36
12
11
7
5