Huawei, EMUI 9.1'in Beta Testlerine Katılacak İki Telefon Serisini Duyurdu

12
4
2
1
0
Huawei, EMUI 9.1'in beta test aşamasına kabul edeceği telefonların listesini açıkladı. Daha çok 2017 civarında üretilen telefonların kabul edileceği beta test aşamasında Huawei'nin alt markası olan Honor'dan da iki telefon bulunabilecek.

Apple ve Android karşılaştırmalarında Android’in bir adım geride olduğu nokta, telefon üreticilerinin yeni Android sürümünü cihazlarına göndermeden önce şekillendirmek zorunda olmaları. Birçok şirket, yeni Android sürümünün erken test aşamalarına katılsa da bu alanda Apple ile yarış için hâlâ kat edilmesi gereken yol var.

Güncelleme konusunda bazı Android akıllı telefon üreticileri, yeni sürümün gönderileceği tahmini tarihi kullanıcılarına duyururken OnePlus gibi şirketler bu tarz yaklaşımlardan uzak durmayı tercih ediyorlar.

huawei p10

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei ise alt markası Honor ile birlikte daha ortada bir politika izlemeyi tercih ediyor. Şirket, güncellemelerini, içerde ve halka açık beta testi fazlarından sonra kullanıcılarına göndermeyi tercih ediyor.

Bu politikasını EMUI 9.1 için de uygulayacak olan Çinli şirket, halka açık beta denemeleri için beta kullanıcılarını kabul edeceğini duyurdu. Şirketin, yeni arayüzünün beta aşamasına kabul edeceği telefonlar ise şöyle:

  • Huawei P10
  • Huawei P10 Plus
  • Huawei Mate 9
  • Huawei Mate 9 Pro
  • Huawei Mate 9 Pro Porsche Edition
  • Huawei nova 2s
  • Honor 9
  • Honor V9

Beta testine katılabilecek cihazların yazılım sürümleri.

2017 civarında çıkan bu cihazlar, HiSilicon Kirin 960 yonga seti kullanıyor. Bu cihazların çoğu Android Nougat ile birlikte gelirken bazıları, EMUI 8.0 ara yüzüne sahip Oreo ön yüklü şekilde kullanıcılarına sunuldu.

Huawei’den yapılan açıklamaya göre, beta güncellemesini alabilmek için en az 6 GB’lık bir boş depolama alanı gerekiyor. Ayrıca EMUI 9.1’i yüklemek isteyen kullanıcıların cihazlarında, “root” erişiminin de olmaması gerekiyor.

Kaynak : https://piunikaweb.com/2019/07/16/huawei-p10-mate-9-series-emui-9-1-update-beta-recruitment-goes-live/
12
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
2
1
0